Hurok csapda készítése

Néhány működő csapda bemutatója. A film illusztráció, a csapdázás bűncselekmény. Magyarországon a csapdával történő vadászatot a törvény bünteti!


Ennek készítése során a kifeszített botra erősítjük a hurkot, és az egészet egy apró pecekkel fixáljuk. A szerkezet közelébe kell elhelyeznünk a csalit úgy, hogy a kisebb állat ahhoz kizárólag a pecek eltávolításával férjen hozzá. Amint az élőlény ezt a „biztosítékot” kiugrasztja, a csapda működésbe lép és foglyul ejti az állatot. Egy gyönyörű magyar vizsla pusztult el a nagynyárádi erdőben egy szabálytalanul kihelyezett, amúgy nem tiltott csapda miatt.


A láda belsejében levő csalétekkel ellátott billentyű megérintésekor vagy a csali meghúzásakor a zár kiol és a csapda bezáródik. Házilag elkészíthetők: dorong- vagy súlycsapdák, hurkok Beszerezhetők: hattyúnyakak, tányérvasak Lábfogó csapdák Hurkok vagy csapóvasak Hazai és nemzetközi szabályok miatt tiltottak . Nem szelektívek, veszélyesek. Hatékonyabbak, mit az élvefogók. Csapóvas: földre helyezhető, kinyitott állapotban köralakú, a közepén rugós elsütő billentyűvel ellátott csapda.


A csapdát avarral, földdel finoman betakarják és az . Az állatot (8. ábra) már nem kell a hurok keretén át csalogatni. Elég, ha a madár a csapdából messze kinyúló botocska végéhez ér hozzá, és az odatett csalétket csipegetni kezdi. A hurok így megvethető a csapda oldalánál.


A botocska kinyúló végén csalétek van elhelyezve. Célszerű olyan helyen használni, ahol az . Könnyű, Hurokcsapda , Egy megvásárolt hurokcsapda , Kistestű vadak elfogására alkalmas eszköz, ami akkor aktiválódik, ha a vad belelép. Vadászcsapdák készítése.


Balog Sámuel a cég vagyonvédelmi vezetője, s ő irányítja a vadgazdálkodást is. Az orvvadászok hurkokat helyeztek el az ártéren, azokon a csapásokon, ahol az őzek és vaddisznók járnak. A vadászati törvény szerint tilos a vadat nem élve fogó csapdázási módszerrel – így különösen csapóvas, hurok , . A verem a földbe ásott, álcázott mély gödörből álló egyszerű csapda , amely vadak, esetleg katonai konfliktusban ellenséges harcosok elfogására, esetleg megölésére használatos. A verem készítésekor olyan mélységű gödröt készítenek, amelyből a foglyul ejteni kívánt állat vagy ember nem tud kimászni, és felugorva sem . Deszkából, illetve pléhből készült íjas hörcsögfogók.


Ezeket a csapdákat elsősorban működési elvük, anyaguk, másodsorban rendelteté. Nyestcsapda 800x200x200mm , Élvefogó csapda nyest, menyét befogására Masszív két oldalt nyitható, hegesztett acél élvefogó csapda. Hosszanti éleinél megerősített, talp részénél lemezelt kivitelű szerkezet. A nyest, menyét könnyebb becsalogatása érdekéban a csapda alsó felülete telibe lemezelt! Hurokcsomózással készíts sűrű láncszemű hálót, úgy, hogy széleit két vékonyabb fémrúdhoz erősítsd!


A hurkok átmérője ne legyen 5-cm- nél nagyobb. A háló vékonyabb, esetleg műanyag bevonatú hajlékony drótból készüljön! A következő lépésben szemeld ki azt a két ágat, ahová a . A csapda igen egyszerű mechanikus elven működik, csalétek alkalmazásával ( tojás, gyümölcs, hús, élő állat) egyszerűen be kell csalogatni a nyestet, majd mikor az hozzáér a kioldó pedálhoz, a csapda rabul ejti.


Ilyenkor a gazfickóval nincs más teendő, mint lakott területtől távol szabadon engedni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése