Top építőipari cégek

Rangsor Cég Nettó árbevétel Rangsor Cég Nettó árbevétel 1. Könnyűszerkezet-építő és Szolgáltató Kft. Vegyiműveket Építő és Szerelő Rt. Betonútépítő Nemzetközi Építőipari Rt. CFE Hungary Építőipari Kft. Pannon-Team Építőipari Fővállalkozó és Kivitelező Kft.


Speciális szerkezetével sikeresen csillapította az építőipar hullámait, és a nehéz időkben is megmaradt biztos fizetőnek az alvállalkozók szemében a ZÁÉV. A magyar cég vállalkozási igazgatójával készített interjúnk a éves társaságnak és az ágazatnak is pozitív jövőképet vázolt fel. Az építőiparban ez azért nem mindig egyszerű, hiszen rengeteg a frissen alakuló cég (ami nem feltétlenül baj, persze).


Ha jól belegondolunk, akkor ez hatalmas szám . Egy magyar cégnek ez nagy lehetőség és egyben óriási felelősség is” – tette hozzá a szakértő. Az ÓBUDA Group fenntarthatósági tanácsadóként közreműködik a listán szintén szereplő LEGO nyíregyházi üzemének építésében is, melynek várható éves szén-dioxid-kibocsátását és ivóvíz-felhasználását . Megtörtént, amire senki nem számított, sőt, első hallásra most is képtelenségnek tűnik: a legnagyobb magyar cég elvesztette elsőségét a legnagyobb magyar cégek ranglistáján. A 1cég bevételeinek a százaléka exportból származik. A 100-as listán szereplő cégek százaléka az első országgyűlési ciklus alatt alakult, vagyis jelenleg a legértékesebb vállalkozások közel fele legalább éves.


A legtöbb vállalat (db) gyártással foglalkozik, de sok közöttük az építőipari cég. Az építőipari Colas- cégek fő profilja közé tartoznak autópálya- és hídépítések, útépítések, valamint mélyépítések is. Bekerült még a top 10-ba a Penta-csoport is a maga milliárd forintos éves közbeszerzési mérlegével. A Penta Általános Építőipari Kft.


Ezek a cégek a teljes közép- és nagyvállalati szektor árbevételének -át adják. Strabag Általános Építőipari Kft. Güntner –Tata Hűtőipari Kft.


A Top 2szereplői között cég érintett valamilyen adóhatósági vagy bírósági végrehajtás illetve jogsértés miatt. Tavaly még csak ilyen társaság volt a 200-as listán. Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, és többek között az is kiderült, hogy ez lesz a világcég legnagyobb európai üzeme.


Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása elismerést kapta a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. A közbeszerzési adatbázisban szereplő több ezer dokumentumból leválogattuk az állami tendereken nagy sikerrel szereplő kormányközeli üzletemberek és cégek által tavaly elnyert megbízásokról beszámoló hirdetményeket, az adatokat táblázatba rendeztük, és összeállítottuk a TOP 10-es listát. Simicskáékon kívül további vállalkozás eredményeit vizsgálta meg és kiderült, hogy más is tarolt az állami megrendelések terén.


Az elmarasztalt társaságok százaléka az építőipari , százaléka a vagyonvédelmi és százaléka a kereskedelmi szektorhoz tartozik. Tulajdonost cserél az egyik legnagyobb építőipari cég - Azt egyelőre nem árulták el, hogy ki veszi meg a milliárdos zalaegerszegi vállalatot. De hol tevékenykednek a legértékesebb magyar cégek ? Miközben az IT és a pénzügyi szektor erősen alulreprezentált, az építőipar hasít, akárcsak az élelmiszeripari vagy az agrár cégek. Az abszolút győztes azonban a gyártás – a legértékesebbnek ítélt Videoton is ebben a bajnokságban . Még a lista századik helye táján is legalább hétszer bírságolt vállalkozások nevével találkozhatunk.


A legnépszerűbb ágazat az építőipar , ahol százalékkal több a vállalkozás a tavalyi évhez képest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése