Hagyományos zsaluzat készítése

Vízszintes szerkezetek, gerendák, födémek zsaluzatának, állványzatának kialakítása, szerelése,bontása. Lépcsőszerkezetek, egyedi formájú felületek zsaluzatának , állványzatának készítése, szerelése, bontása. Zsaluzatok, állványok alkalmazási területei.


A rögzített zsaluzatok kialakíthatók hagyományos egyedi zsaluzatként , összerakhatók modul elemekből, táblákból. Az egyedi zsaluzat hátránya, hogy annak készítése során a faanyagot szabni kell, tehát hulla-. További hátrányt jelent napjainkban a szakmunkás hiány.


Alapzsaluzásra akkor van szükség, ha az alapárok szélessége nagyobb az alaptest tervezett szélességénél. Az alap zsaluzata általában hagyományos , egyedi zsaluzással készül. Méretre szabott zsalutáblát készít.


Rögzíti az összeállított zsalutáblákat. Hagyományos zsaluzat készítése. Vízszintes és magassági méreteket ellen riz, szükség esetén korrigál. A zsaluszerkezetet megtámasztja és merevíti.


Elbontja a zsaluszerkezetet. Kőműves szakmai képzés a Mátrix Oktatási Központ tanfolyamán. Szerényi István: Ács-állványozó szakrajz. Ipari felhasználású faanyagok, faanyagok tulajdonságai. A monolit építési mód alkalmazásához olyan zsaluzat készítése szükséges, amely a tervezett alakban tartja a bedolgozás során a betont, és megfelelő.


Nem mellőzhető azonban az egyedi zsaluzat és hagyományos állványzat alkalmazása a bonyolult alakú, ill. A könyv a zsaluzatok készítéséhez, összeállításához szükséges eszközök és berendezések ismertetésével indul. A különböző szerkezetek hagyományos zsaluzatait , azok részeit, az összeállítás menetét, a bontás lépéseit rajzok segítségével mutatjuk be. A korszerű zsaluzatokat az egyes szerkezet- és zsaluzattípusok. Otthona építésekor a lábazatot megépítheti a hagyományos módon is, tehát zsaluba öntve a betont.


Ez persze nem azt jelenti, hogy a lábazati betont ma már elsősorban zsalukőbe öntik, hanem azt, hogy mindkét . A vizsgafeladat ismertetése: Pillér zsaluzat készítése hagyományos zsaluzattal. Elérhető pontszá24pont. Az írásbeli verseny időtartama: 45perc. Monolit beton készítése I.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése