Lapostető külső vízelvezetés

A vízelvezetés megengedett legnagyobb hossza a tetőfelületen táblás hőszigetelés aljzat esetén legfeljebb. Lapostető egyhéjú hidegtetőnél attika, Wolf Haus. Külső vízelvezetésű tetők. Alapelv: melegtető – meleg vízelvezetés , hidegtető – hideg vízelevezetés. Szerkesztési elvek: - belső vápa ne legyen.


Villas lapostető szigetelések kivitelezési kézikönyvét. A kézikönyv tartalmával a. A VILLAS csapadékvíz-szigetelés vonalvezetését, illetve a vízelvezetés módját úgy kell megválasztani, hogy a. Egyhéjú melegtetőnél belső vízelvezetést , kéthéjú hidegtetőnél külső vízelvezetést ajánlott . Vízgyűjtő terület nagysága ne haladja meg: - külső vízelvezetésnél 3m2-t ( ebben az esetben függő ereszcsatornákkal történik a vízelvezetés ). A külső vízelvezetés (kifelé lejtés) mellett szólhat az a tény, hogy hiba esetén legfeljebb a párkány (néha a fal) ázik szét. Ellene az esztétikai megfontolások mellett azt is felhozhatjuk, hogy egy árnyékban lévő külső lefolyóban akkor is állhat jégdugó, amikor a tetőfelületen a napsütés hatására már elkezdődött az olvadás. Lejtésképző elemek alkalmazása esetén megfelelő vízelvezetést biztosít. A hőszigetelő anyagok kiválasztásának szempontjai: ▫ Hőszigetelő hatás.


Ha a tető lejtése a fenti értékeket nem éri el, akkor az különleges szerkezetnek minősül, és ennek megfelelő ellensúlyozó megoldást kell alkalmazni. A vízelvezetés lehet függő ereszcsatornákkal külső , vagy víznyelőkkel kialakított belső elrendezésű. Leterheléssel rögzített külső vízelvezetésű tetőszigeteléseknél külön gondot kell fordítani a kavicsfogó.


A fordított tető vízelvezetését úgy kell megoldani, illetve az összefolyót úgy kell elhelyezni, hogy a. Fordított rétegrendű lapostető. A fordított rétegrendű lapostetőnél a külső és belső hatások közül a legtöbbet a hőszigetelés veszi fel. A vízszigetelés nem melegszik fel, az UV-sugárzás, a szélhatások, mechanikai hatások nem érik közvetlenül a Villas bitumenes lemezeket. A minimális lejtése miatt fokozottan törekedni kell a csapadékvíz gyors elvezetésére.


A lakóépületek egy kisebb hányada (főként a társasházak) a '60-as és '70-es években lapostetőkkel készült, általában silány hő- és vízszigetelő anyagokkal, vízelvezetési hibákkal, a csapadékvíz szigetelés megfelelő (hő- és sugárzás elleni) védelme nélkül. Pár szót szólnunk kell a vízelvezetésről is. A lapostetők vízelvezetését külső ereszcsatornával vagy belső . Tűzvédelmi szempontból megfelelő. Az eresz csatornák, lefolyók a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről gondoskodik. Belső vízelvezetéses megoldásnál minimum összefolyó beépítése célszerű, vagy egy plusz túlfolyóra . Nem járható lapostető szigetelések.


Amennyiben az épületünk legfelső födémszerkezetének fölé nem kívánunk ferdesíkú térelhatároló szerkezetet ( magastetőt) építeni, úgy a födémszerkezetet lapostetős kialakításban kell megvalósítani. Ennek a födémszerkezetnek nagyon sokféle igénybevételnek kell megfelelnie, ebből .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése