Bitumenes zsindelyfedés rétegrendje

Az IKO bitumenes tetőzsindely felépítése hosszú évtizedek során forrt ki a mai, 21. Pár évvel ezelőtt még -főleg a tömegtermeléséről híres Észak-Amerikában- a zsindelylemezek hordozórétege szerves anyagból készült lemez volt, lényegében tömörített cellulóz . Egyre nagyobb népszerűségnek örvend itthon is a bitumenes zsindely , vagyis az üvegfátyol vagy cellulóz betétanyagú, bitumennel átitatott és bevont, felső felületén felületképző őrleménnyel hintett tetőfedő lemez, amely könnyen kezelhető és jól formálható. A magyar piacon legalább húsz különböző . A bitumenes zsindely tetőfedés deszkázaton vagy szegezhető rétegelt lemez aljzaton alkalmazható. A tető rétegfelépítésében jelölt. RÉTEGREND : ERESZSZEGÉLY KIALAKÍTÁSA.


EGY RÉTEGŰ BITUMENES LEMEZ . A felhasznált bitumenes zsindelyragasztó csak az IKO által bevizsgált és jóváhagyott lehet. A csomagokat felnyitás előtt hajlítsuk meg, így segítve a zsindelylapok szétválását. A lábnyomok kialakulását elkerülendő, ne lépjünk a zsindelytetőre forró időben.


Az útmutató tárgya, alkalmazási területe, érvényességi köre. A fedéshez használható anyagok fajtái, minőségi előírásai, jellemző tulajdonságai. A TEGOLA CANADESE bitumenes zsindely anyaga, gyártása. Nemrég felújítottuk a háztetőnket, s tanakodtunk a családdal, hogy a bitumenes hullámlemezt zsindellyel, betoncseréppel, agyagcseréppel vagy. A legnehezebb anyag a betoncserép lett volna, majd az agyagcserép, a zsindely , végül a cserepeslemez.


A másik fontos dolog a rétegrend. Szarufa, rajta 5cm-es távtartó léc, páraátereszető fólia, újabb 5cm-es távtartó léc, hajópadló, zsindely alátétlemez, zsindelyezés, a két 5-5cm-es. Bitumenes zsindely rétegrend. Már a bitumenes hullámlemezre is gondoltam (az ára miatt), de több helyről azt hallottam, hogy évnél többet nem remélhetek tőle, mert rövid időn belül . A faszerkezet befülledésének két leggyakoribb példájával a régi fafödémes épületeknél, illetve bitumenes zsindely fedések alatti tetőszerkezeteknél találkozhatunk.


Zsindely szakkereskedés. IKO zsindely , OSB lap, akciós ár, akár ingyenes házhozszállítás, megbízható szaktudás, telefonos rendelés. KATEPAL bitumenes zsindely fedés bitumenes alátétlemez deszka vagy rétegelt lemez aljzat átszellőztetett légrés min. Az IKO, A zsindelyszakértő szeretné megosztani Önne.


HŐTERHELÉS: Megfelelően átszellőztetett cserepes lemez vagy bitumenes. Tehát, ha 16-os lambériát teszek fel, rá bitumenes lemezt (szeg nem lesz a közelben sem) akkor nem kell az OSB? Az OSB alá nem kell elvileg semmi, de én mindíg rakok, bár ez a rétegrend függvénye.


ALÁTÉTLEMEZEK BITUMENES ZSINDELY FEDÉSHEZ. EDS burkolókerettel, VELUX. GZL típusú VELUX tetőtéri ablak beépítése max. EDZ burkolókerettel, VELUX. EDW burkolókerettel, VELUX.


Padlásfödém esetében is ügyelni kell a megfelelő szigetelőanyag és rétegrend kialakítására. Ellenkező esetben nedvesség érheti a szigetelőanyagot ( akár beázás által, akár páralecsapódás okozhatja), ami az anyag sérüléséhez vezethet. Hagyjunk átszellőző réteget – az esetek nagy részében vagy .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése