Házimozi szoba méretei

Az alábbi cikk azoknak szól, akik egy külön helyiségben működő házi-mozit szeretnének, és a szoba vagy terem méretarányainak gondos megválasztásával csökkenteni kívánják az úgynevezett „állóhullámok” hangélményt rontó nemkívánatos hatását. A hang nem más, mint a levegőmolekulák által . Minél inkább komoly megoldást szeretne valaki, annál jobban belátja, hogy egy házimozi szoba felépítésének folyamata épp olyan összetett, mintha mondjuk egy házat szeretnénk felhúzni. A vetítővászon fajtája és mérete azonban sokféle lehet.


Meghatározó a házi-mozi helyiség mérete is. A tipikus házi-mozi szoba lényegesen kisebb, mint egy igazi mozi-terem. Teremakusztikai szempontból ez főleg a mély hangok pontos visszaadása és az oldalsó-hátsó hangsugárzók által keltett térérzet miatt jelent problémát, ugyanis a hallgatók lényegesen . Sajnos sokan nem gondolnak bele abba, hogy az egész házimozi mizéria sokkal többről szól, mint hogy körberakjuk magunkat hangfalakkal és bámuljuk a. Nem tudom, hogy jó hír neke vagy rossz, de más szobaakusztika ideális ha kétcsatornás hifit, és más ha 5. Eddig áttekintettük, hogy a szobád mérete , a hangfalak és a foteled elhelyezése hogyan befolyásolja a hangzást. Kicsit aggódott a méret miatt, amelyről be is igazolódott, hogy nem kicsi!


Egy házimoziszoba építésében a világítás csekély részt képvisel, ugyanakkor foglalkozni kell vele! Hasznos lehet ez a szoba berendezése, takarítása során, de akár a megfelelő film kiválasztásakor is segítséget adhat. Gondoljuk át a szoba berendezését. Mély hangok: A mély hangok mennyiségét és minőségét a hangfalakon túl alapvetően a szoba méretei , valamint a hangsugárzók és a hallgatók elhelyezkedése. Egy házimozi -rendszer maradéktalan élvezetéhez nem véletlenül ajánlanak dedikált helyiséget.


Méretek : 3x 32 magasság: kb 27 de az alap nem teljesen téglalap alakú mert a tetőtér miatt van az egyik falon egy kiszögelés. A szobában élő felvétel, és élő beszé ének felvétel nem lesz. Itt csak a zeneszerkesztés, masterelés fog zajlani. Fontos megjegyezni hogy a szoba egyben házimozi szoba. Az aktív mélysugárzó nélkülözhetetlen alkotóeleme a házimozi rendszernek, még abban az esetben is, ha a frontsugárzók basszusban erősek.


Kiválasztásakor figyelembe kell venni a szoba méretét és a többi hangdoboz képességeit, erősítő teljesítmény és membránméret szempontjából. Házimozi szoba készítése-tippek, tanácsok, ötletek - PROHARDVER! Nekem a pincés megoldás. A mozik hangulatát otthonában! Jöjjön el hozzánk, tekintse meg egyedülálló bemutató moziszobáinkat, és álmodjuk meg együtt az.


Az ügyféllel való kapcsolatfelvétel és konzultáció felelőse, valamint a bútorok, audiovizuális megoldások, eszközök,. Kifejezetten a házimozi világába újonnan belepök számára ajánlott, bár napjainkban szinte mindegyik erősítőben megtalálható. Szobakorrekció : A legtöbb automata beállítással rendelkező erősítőben benne van a szobakorrekció is, . Minél több a hangfal, annál részletgazdagabb zenei élményben lehet részünk. Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő hangrendszerrel ellátott házimozi szettet, figyelembe kell vennünk a szoba méreteit , ahol majd elhelyezzük az eszközöket.


Több csatornás házimozi rendszer tervezésénél a szoba méret és a hangfalak elhelyezhetősége limitálja a tervezhető csatorna számot! Ne essünk abba a hibába, hogy csak a teljesítményt vesszük alapul. Mielőtt döntenénk, hogy milyen méretű és teljesítményű hangszórókat szeretnénk beépíteni, érdemes egy terepszemlét tartani. Az objektív jellemzők a méretek és méretarányok , a térfogat.


A szoba méreteinek és bútorzatának ismeretében modellezze azt a CARA programmal. Ha nem egy 107-es tévét szeretnél betenni oda :) akkor nincs gáz. Nekünk ekkora van, és legalább 2-méterre kell tőle ülni, hogy kényelmes legyen nézni.


A házi-mozi lehet egyszerű,. Igazából a házimozi rendszere sztem inkább a hangtechnika.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány