Betegségek

Több mint 3betegség egységes, rövi közérthető leírása az okoktól a gyógyulásig. Itt megtalálja a gyakori és szezonális betegségeket is. Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek.


A betegség legegyszerűbben úgy fogalmazható meg, mint az egészség ellentéte. A testi – lelki – szellemi egyensúly felborulása, amely akadályozza a beteg élőlény életfolyamatait, mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való . Az itt található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, nem pótolják az orvosi kivizsgálást és kezelést.

A cikk tartalmát a pédia önkéntes szerkesztői alakítják ki, és bármikor módosulhat. Minden szülő tudja: az iskolai időszak egyet jelent a különféle megbetegedésekkel, amelyek kiválóan tudnak terjedni az egész nap egy légtérben lévő gyerekek között. Halálos betegségek is kialakulhatnak egy sima influenzából. Vegyünk komolyan az influenzát: lázcsillapítás, ágynyugalom, bőséges folyadékbevitel.


Főleg utóbbi kettőről feledkezünk meg rendszeresen, pedig a „hanyagság” ebben a helyzetben életveszélyes is lehet. Kardiovaszkuláris betegségek - statisztikák. A kardiovaszkuláris betegség (CVD) világszerte a vezető halálok, ami évente több mint 1millió életet követel.


Minden esztendőben mintegy millió ember hal meg szívrohamban, és millióan agyi érkeringési zavarban (stroke). Terhesség megszakítás, vagy idegen szóval abortusz alatt a terhesség .

Elektronikusan elérhető és kereshető ún. Semmelweis Egyetem kutatónak részvételével, mely a 2legfontosabb betegség közötti kapcsolatokat mutatja. Ezen az oldalon megtalálja magyar nyelven számos ritka betegség leírását. Az itt látható ismertetőket maguk a sorstársak gyűjtötték össze, majd szakmai lektorálás után kerültek ki a honlapra.


Amennyiben az Ön által . Magyarországon nagyjából 800. A betegségek okai, kialakulásuk, tüneteik és kezelésük: betegtájékoztató, ismeretterjesztő cikkek. A progeszteron a termékenység hormonja, amelynek léte alapvető feltétele a baba érkezésének, hiányában azonban azok a nők is sokkal kellemetlenebbül érzik magukat, akik nem akarnak – vagy már nem akarnak – gyermeket vállalni. Deli Balogh Ildikó szülész-nőgyógyász szakorvossal, a Menopauzális Medicina . A kullancsok csípésével terjedő egyik legveszélyesebb megbetegedés a kullancsencephalitis (Tick-Born Enchephalitis, TBE).


A betegséget a Flaviviridae víruscsalád tagja okozza és leggyakrabban az Ixodes Ricinus (vöröshasú vagy közönséges kullancs) terjeszti. Kisebb mértékben a betegség elkapható hőkezeletlen, . A baj nem jár egyedül, az egyes betegségek kapcsolatban lehetnek egymással. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulását nagyban befolyásolhatják bizonyos tényezők.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése