Őszi gyümölcssaláta

Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Az őszi gyümölcssaláta elkészítési ideje: perc. Egy finom Őszi gyümölcssaláta ebédre vagy vacsorára? Receptek Lajos Mari konyhájából - Őszi gyümölcssaláta.


A vitaminok és persze a jó ízük miatt is. Gyorsan készen van és remek desszert lehet belőle, süti helyett. Elkészítése: A gyümölcsöket megmossuk, az almának és körtének kivágjuk a magházát és kockára vágjuk. A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, majd egy kis tálban összekeverjük. A karalábét eheted nyersen vagy megfőzve, de akár a levét is . Ráöntjük a gyümölcslevet, belereszeljük a citrom héját, majd belecsavarjuk a levét is.


Jól összekeverjük, hűtőbe tesszük, 1- 2 . Készítsünk az őszi idénygyümölcsökből frissítő vitaminsalátát. Megmosom az összes gyömölcsöt, a banánt meghámozom és felkarikázom. Az almát és a barackot nem szükséges meghámozni, csak a mag és az alma magházának eltávolítása után kis kockákra szeletelem őket. A zöldségesnél finom szőlőt vettem a minap, de olyan hamar elfogyott, hogy muszáj volt megint beszereznem egy-két szép nagy fürtöt.


A szőlőt szemeire szedem. Ha már ott voltam, vettem mellé szilvát és körtét is, és összeházasítottam őket a hűtőben megbújó almával. Ez a gyümölcssaláta köszönőviszonyban sincs a 80-as évek házibulijainak retrófogásával, megjelenik benne viszont egy olyan hozzávaló is, amely első ránézésre talán szokatlan: az olívaolaj. A zöldcitromlével és a vaníliával klasszikus salátaöntet készül vele, amely . Név: Őszi gyümölcssaláta. Kategória: Saláták, öntetek.


Elkészítés: Alapos mosás után meghámozzuk a körtét és az őszibarackot, majd felkockázzuk. Négybe vágjuk a kimagozott ringlószilvákat. Halmosi Mónika gasztrobotanikus egy nagyon különleges receptet mutatott be a FEMcafé adásában. Nagy szükségünk van a vitaminokra ilyenkor ősszel és érdemes ezeket a vitaminokat idény gyümölcsökből kivonni.


Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal. Rájöttem, hogy az ember reggelijének összetétele határozottan összefüggésben van az átaludt órák számával. A körtéket szintén meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük,húsukat kockákra. Vannak mennyiségek, amiket nehezen lehet megosztani, ezért olyan ételeket fogunk készíteni, amelyek egy alapon nyugszanak, de másként jelennek meg a tányéron.


This Pin was discovered by Ágnes Kránitz. Discover (and save) your own Pins on Pinterest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése