Kémény szigetelés padlástérben

A segítségetek szeretném kérni. Egy nagy cserépkályha csatlakozik . Szigetelésként nem éghető anyagú, ásványi hőszigetelést használnék: ásványgyapot, kőzetgyapot, Ytong multipor stb. Ez a fajta kémény alapból nem tartalmaz kivezetést, hiszen leadja a hőt (így nem lenne hatékony a nappali felől szigetelni). Viszont a kamra felől kéne, hogy ne fűtse azt. A hőszigetelés nélküli kéményeket nem a csapadék, hanem a hideg falakon a füstgázból lecsapódó nedvesség teszi tönkre.


A födém szigetelés elzárja a lakás felé a padlástérben megrekedt meleg útját. A szigetelő lapok lerakásához nem kell mestervizsga, csak egy kis gondosság. Ha házilag megoldható a házak falazatának kőzetgyapotos hőszigetelés , akkor ez is.


Jó a magasság és a tetőn munka. Szóval kéményre - a padlástérben a gyúlékonysága miatt tényleg -gyapot ( a választék a korábban leírt), beburkolva bádoggal stb. Kémény hőszigetelése kőzetgyapottal.


A szerelt kémények előnye, hogy bármilyen tüzelőberendezéshez használható, gyorsan telepíthető, maximálisan biztonságos, akár épületen . A meglévő kémény vizesedése esetén végig kell nézni a kéményt , lehet-e javítani a hőszigetelésen (belső hőszigetelés , padlástéri vakolás, tűzfaloldali hőszigetelés ). Ritkán, de előfordulhat, hogy a kémény fölöslegesen túl magas, ilyenkor célszerű visszabontani a fölösleges szakaszt. Ha mindez nem vezet eredményre, . A kőzetgyapot szigetelést ajánljuk elsősorban a tetőtér beépítéshez a szarufák közötti hőszigetelésre. Szigetelés előtt érdemes eldönteni, hogy járható, vagy nem járható padlásteret szeretnének- e kialakítani. ESETFELVETÉS – MUNKAHELYZET. Természetesen a vakolható kőzetgyapottal le tudja szigetelni a kémény külső oldalát.


Egy családi ház kivitelezése során feladatuk a kémény elkészítése. Tekintsék át a kiviteli terveket és ellenőrizzék, hogy a már meglévő. A hagyományos kéményekre más veszélyek is leselkednek.


A belsejében lecsapódó kondenzvíz előbb-utóbb a kémény beomlásához, dugulásához vezet. A kémény a szigeteletlen padlástérben szétfagyhat. Ez ellen (is) a savas víznek ellenálló béléscső, a kémény hőszigetelésének javítása és magasabb . Ha ez nem vezet eredményre, és a kémény méretei lehetővé . Ha a kémény túl magas, célszerű visszabontani a fölösleges szakaszt. A meglévő héjazat bramac protector tetőcserép alatta a cserépléc az alatt a tetőfólia.


A padlástérben szeretnénk lakóteret kialakítani. A szigetelés szempontjából ennek a fóliának ha jól értelmezem pára áteresztő jellegűnek kellene lennie. Ezután jönne a szarufák közé a szigetelés majd végül a párazáró fólia réteg. Sőt, a padlásfödém szigetelése akár házilag is elvégezhető, a tél beállta előtt.


A tetőszigetelés akár -kal is csökkentheti családi házunk hőveszteségét. Ez a kialakítás természetesen nem terhelhető, így a kéményekhez , tetőkibúvókhoz stb. A jó minőségű hőszigetelés feladata: megakadályozni a nedvesség kicsapódását a kéményen belül, vagyannak mennyiségét a minimálisra csökkenteni.


Különösen fontos ez akkor,ha a kémény teljes hosszában épületen kívül, vagy jelentős hosszában hideg padlástérben épül fel. Az ÉMI minősítés szerint a teljes . Erre kerül a külső csőhéj, amely a külső hatásoktól óvja a szigetelést , merevíti a kéményt , valamint jól bírja a hőt. Minden nálunk kapható szerelt kémény koromégésálló szigetelést kapott.


A szerelt kémény építése előtt fel kell mérni a tüzelőberendezés és a kémény majdani helyét, valamint a padlásteret és a tetőt. Régi építésű, de új épületeknél is, a hőveszteség nagy része a födémen jelentkezik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Vakolat cement homok mész arány