Zateplenie domu postup

V prvej časti sme si priblížili význam zateplenia domu , jeho hlavné funkcie ( tepelnoizolačná, akustická izolácia), popísali sme tiež jednotlivé materiály, ktoré sa na zatepľovanie používajú a systémy zatepľovania. V nasledujúcich riadkoch sa už ale bližšie, krok po kroku pozrieme na celkový postup. Zatepľovanie domu na prvý pohľad nie je žiadna veda.


Vo všeobecnosti prevláda názor, že zateplenie si každý šikovný domáci majster môže spraviť aj sám. Vlhkosť z domu už neuniká cez medzery v oknách, kondenzuje na chladných častiach stien a vznikajú plesne. Zateplenie domu by preto malo byť komplexné. K účinnému zatepleniu je potrebné dodržať správny technologický postup a dosku okrem nalepenia na fasádu taktiež mechanicky fixovať k stene.


Postup pri zatepľovaní je viazaný na mnohé faktory a my, ako nestranní pozorovatelia vidiac len finálne práce. Ako teda na zateplenie ? Pred začatím tepelnoizolačných prác je potrebné venovať mimoriadnu pozornosť kvalite podkladu a úprave klampiarskych prvkov. Pri stavbe lešenia je potrebné kotvy osadiť pred budúcu rovinu fasády tak, aby vznikol dostatočný priestor na manipuláciu s tepelnou izoláciou. Plochu fasády treba pred . Základom efektívneho zateplenia neje len vyber kvalitnej izolácie, ale aj odborná aplikácia izolačného systému.


Preto si pozorne pozrite postup zateplenia s izoláciou Nobasil FKD-S. Hĺbková penetrácia dosky (vtláčanie tenkej vrstvy lepidla do štruktúry). Jedným z dôvodov, prečo majitelia domov odkladajú zateplenie alebo volia len zateplenie jednej steny, je názor, že takto zateplený dom môže „dýchať“.


Priedušnosť zatepľovacieho systému sa však dá docieliť aj rozumnejším spôsobom. Zabezpečiť priepustnosť pár sa dá použitím izolačných materiálov . Certifikovaný soklový profil s lištou je najčastejší spôsob založenia fasády. V súčasnosti sa postupne prechádza na zakladacie profily z plastu, pretože nevytvárajú tepelné mosty, nedilatujú a sú cenovo výhodnejšie.


Lepenie izolačných dosiek na obvodovu stenu domu. Termovízia zatepleného a nezatepleného bytového domu. Oveľa jednoduchšie je však plesniam predchádzať, ako ich likvidovať. Jednoduché odporúčanie je zateplenie zvonka.


Rieši nielen zvýšenie povrchovej teploty, ale aj problémy so zatekajúcimi stykmi a tiež zníženie teplotného namáhania obvodovej konštrukcie. Až keď je dom kompletne zateplený, dá sa . Doporučujeme tedy přenechat provedení specializovaným firmám. Jelikož jsme ale na webu pro stavebn. Je mi jasné, na DT- čka nalepím styrodur rovno PUR penou. Lepiť styrodur rovno na Ytong bez nejakej hydroizolácie?


Alebo na Ytong v mieste sokla nataviť asfaltovy pás? Technologický postup při zateplení fasády. Následuje montáž zakládacích soklových lišt, tyto osadíme kolem obvodu domu , všude kde budeme lepit izolant. Potrebujete poradiť so zatelpením šikmej strechy? Pozrite si fotopostup realizácie zatelpenia šikmej strechy!


Realizácia zateplenie polystyrénom. Kompletné zateplenie domu s poradenstvom. V prípade záujmu zabezpečíme kompletný materiál, poskytneme Vám naše lešenárske vybavenie vrátane dopravy.


Projekt zateplenia (obnovy) bytového domu. Oslovenie skúseného projektanta. Posúdenie skutočného stavu stavebných konštrukcií, postupu a rozsahu všetkých súvisiacich prác.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése