Glett készítése házilag

Lakás festése során kihagyhatatlan lépés a glettelés, időnként csak javítunk, de néha teljes falakat, mennyezetet kell átglettelnünk. Ennek a munkafolyamatnak az elsajátításában szeretnénk segítséget nyújtani a cikkünkkel. Természetesen ez tényleg szakmunka, amit a festők is hosszabb idő alatt . Durva falfelületek simítására, apróbb repedések, kisebb lyukak eldolgozására könnyen készíthetünk glettanyagot.


Ezután a masszához kilogrammonként keverjünk bele egy . Mire nem jó egy bevásárló kosár! Kicsit lyukas volt az alja is,de megoldotta festő emberünk :))))))))) BESZARÁS. Ugyanúgy rádköt a szériaglett is perc alatt, ha lejár a szavatossága és eloxál benne a . Faldekoráció: házilag megvalósítható festési ötletek, tanácsok- Fess te is Janival! Minden festési munka előtt a legfontosabb a megfelelő előkészítés.


Ez nem csak azt jelenti, hogy a régi tapétát szedjük le vagy a régi festéket vakarjuk le, hanem azt is, hogy a fal repedéseit, egyenetlenségeit, esetleges hibáit, régi lyukak nyomait szüntessük meg. Ezt a műveletet glettel végezhetjük el , ezt . Az pedig, hogy mennyi glettanyag szükséges a munkához, mindig a javítandó felületek nagyságához igazodva és természetesen némi ráhagyással kell meghatározni. Ez általában m2-enként kg-nyi anyagot jelent mm besimítási vastagság esetén. A szükséges anyag meghatározásához egész . Az előző bejegyzésben a kazein festékkel kapcsolatos tapasztalataimat írtam le, és most itt az ideje, hogy megosszam veletek a házilag is elkészíthető recepteket. Igen, több recept is van, vagyis inkább többféle megközelítésnek mondanám.


Eddig a bútoraimhoz boltban vásárolható kazein porból . Ajtótok készítése fakeretes ajtó esetén. Miután elkészültünk a válaszfallal, az utólag beszerelhető ajtók beillesztése következik. Ahhoz, hogy ajtót szerelhessünk fel, előbb ki kell alakítanunk neki az erre a célra alkalmas fogadószerkezetet.


Vízzel keverve a gipszet megkapjuk a legfinomabb szemcsés maltert, a glettet. Ezt a fajta vakolatot a ház lefestése, illetve kitapétázása előtti falhibák kijavítására használják. Ugyanakkor kicsit sűrűbb kikeverés esetén akár alakzatokat is lehet formázni vele, melyek díszítőelemekként szolgálhatnak.


Sztem a glett anyag készítés olyan, mint a pudingfőzés Apránként kell a pudingot ( itt glett ) a tejhez keverni ( itt víz), hogy csomómentes legyen. Ha egyszerre öntöd össze a kettőt, akkor szemcsés, és görcsös lesz. A kábeldobozt bandázs szalaggal takarjuk el: a szalagot kézzel nyomkodjuk bele a glettanyagba. A bandázsszalagot vonjuk be glettanyaggal (óvatosan, nehogy beszakadjon), majd hagyjuk száradni. A glettelés száradását (ez óra is lehet) követően csiszoljuk meg a falat: legyen teljesen sima.


Ami a munkához feltétlenül kell: Inntaler diszperziós mélyalapozó, Platinum Decor antikkő glett , festék (itt Platinum Decor metáleffekt festéket használtak), henger, dekor glettvas (krómbevonatú acélpengés glettvas). Ha megszáradt, glettvas segítségével vigyük fel a felületre az . Először alapozzuk le a falat. De ha közvetlenül erre vinnék föl a festéket, a glett a javításoknál magába szívná a festék nedvességét.


Ettől ezeken a helyeken a festék elveszíti a fényét, matt lesz (ezt a hibát egyébként „villogás”-nak hívják), és észrevehetően máshogy nézne ki, mint a fal többi részén. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, a profik . Az antikolt felület minden esetben strukturált, azaz egyenetlen, töredezett, hepehupás, olyan, mintha mállana. Ez a hatás úgy érhető el, hogy a sima, de szennyeződésmentes falra barkácsboltokban kapható, erre a célra kifejlesztett glettanyagot viszünk fel. Ezt többkilós kiszerelésben, műanyag vödrökben . Kül- és beltéri glettek akciós árakon: glett , glettelőgipsz, hézagológipsz a legjobb árakon, országos szállítás!


Beltérre a polisztirol használata nem javasolt esetleges páratechnikai problémák kialakulása miatt. Helyett gipszkartonnal tudná megoldani, ha szigetelni is szeretne akkor gipszkarton szerkezet készítése szálas szigetelő anyag alkalmazásával ajánlott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oszlop méretezése

Műanyag bejárati ajtó hangszigetelése

Kémény szigetelés padlástérben