Szögek szerkesztése 6 osztály

Elsajátítandó fogalmak: Szögek. Melyik szög szerkeszthető meg a 180° - os egyenesszögből? Hogyan szerkeszthető 180° - os szögből 90° - os szög ? SAMU MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PÉTERRÉVE. OSZTÁLY – SZÖGEK SZERKESZTÉSE.


AZ α=60°-OS SZÖG MEGSZERKESZTÉSE. LÉPÉS: FELVESZÜNK EGY TETSZŐLEGES HOSSZÚSÁGÚ SZAKASZT. LÉPÉS: TETSZŐLEGESEN KINYITJUK A KÖRZŐT ÉS RAJZOLUNK EGY KÖRÍVET.


A szerkesztéskor felhasználjuk, hogy a szög csúcsa köré rajzolt körív és a szögszárak A , B metszéspontjai a szög O csúcsával egy egyenlő szárú háromszöget. Felvesszük az α szöget , és a szög csúcsából tetszőleges sugarú körívet rajzolva a szög száraiból kimetszünk egy A és egy B pontot. Ebben a videóban a következő szögeket tanuljuk meg megszerkeszteni: fok, fok, fok, 1fok és 135.


A szögek mérése és rajzolása. Gondolkodás Iskolája - 8. Szög törtrészének szerkesztése. Modulkapcsolódási pontok. Ajánlott megelőző tevékenység:. Körcikkes zászlószínezés . Lineáris függvény transzformációja 2. A szabályos ötszögből kapható szögek.


Samu Mihály Általános iskola, Péterréve matematika, 6. Háromszögek szerkesztése - 8. Teljes lecke megtalálható a köve. A tengelyes tükrözés tulajdonságai 4. Szimmetrikus alakzatok 6. Tükörkép szerkesztése 7. Egyszerű szimmetrikus alakzatok 8. Szakaszfelező merőleges és szögfelező szerkesztése 9-10. A lineáris függvény transzformációja . Párhuzamos egyenes szerkesztése : A merőleges vonalzót az egyeneshez illesztjük, majd az egyélű vonalzót a derékszögű egy másik éléhez tesszük. A derékszöget rajzokon úgy jelöljük, hogy a szög ívébe egy pontot teszünk.


Négyszögek szerkesztése M. Fejlesztési célok: A szerkesztés fogalmának elmélyítése, szerkesztési eljárás megtervezése, a megoldhatóság feltételének megállapítása. Oktatási és nevelési célok:. Speciális szögek , merőleges szerkesztése ( körzővel) . AB, BC, AC ) A szomszédos oldalak közös pontja a . A háromszög fogalma és elemei.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése