Szigetelés laminált padló alá

A laminált padló alá következő rétegrendként a lépészajcsökkentő jön, de ennek fontos funkciót is el kell látnia. Bármi is kerül a laminált padló alá , nagyon fontos a meglévő aljat minősége. Megfelelő alátétek használatával laminált padlója szépségét tovább megőrizheti, és a rendszergaranciát is érvényesítheti. A parketta alátét lapokat használják új építésű helyiségek parkettáinak lerakásánál és meglévő padlók felújításánál is, amikor a régi felületet nem veszik fel, egyszerűen rákerül az alátét, majd az új laminált parketta.


Elsősorban laminált parketta alá ajánljuk. A lapok porózus szerkezete jó hőszigetelést . Vékonyabb laminált padlónak ugyanis nincs akkora súlya, leszorító ereje, ezért csak “lebegne” az alátéten, amitől rövid időn belül tönkremehet a padlónk. XPS) csak vagy mm-es padló esetén javasolt – szintén az előbb említett leszorító erő miatt – illetve a szalagparketta alá.


Ebben a szobában a padlószint 2-3cm lejebb is van mint a többi helységben, így ki tudnám használni ezt a lehetőséget. A kérdésem hogy a laminált alá elhelyezett 2-3cm XPS segítene a dolgon v. Az egész ház alatt fűtetlen garázs van (betonkefnis födém). Az alátétet nagy mértékű teherbíró képesség jellemzi, aminek eredményeképpen az intenzíven használt és nagy megterhelés alá eső (pl: nehéz bútorok) helyiségekhez ajánlott. Előnyei: - Kiváló lépéshangszigetelés (dB) és zajcsökkentés (dB). Magasföldszinti panel lakásban szeretnék laminált padlót lerakni és alá hőszigetelő anyagot!


A csupasz betonra tennénk le a lépésálló szigetelést ! Laminált padló és parketta alá párafékező fólia: A laminált padló és a parketta gyárak garancia vállalásának feltétele, hogy a termékeik lerakásánál párafékező fólia legyen a padló alatt. A párafékező fólia közvetlenül az aljzatra kerül, cm- es átfedéssel. Sokszor kérdezitek, hogy hőtükör fólia rakható-e laminált padló alá. Elviekben nincs akadálya, de mi nem tartjuk olyan sokra. Polietilén habból készült szigetelés.


Alacsony használati intenzítású helyiségekhez ajánlható. Az Izo-Floor PE tulajdonságainak köszönhetően ( vékonyság) a padlófűtés fölötti szigetelésként alkalmazható. De a rendes hőszigetelés az aljzatbeton alatt lévő 2-4cm üvegyapot vagy EPS hab. Ezekre azonban kell 5-6cm aljzatbeton, és erre rakják habfóliával a laminált padlót.


Esetleg meg lehetne próbálni betenni 2cm (nem tudom 1cmt lehet e kapni ) XPS (expandált polisztirol) hab hőszigetelést. A btonra sor párazáro fólia, utánna nikecel nek szügséges a nagyon drága elég a leg olcsóbb aztán habfólia, majd a laminált parketta ami minimum. A fólia pedig azzért kell mert nem mindenki tömbházban lakik,hanem régi kertes házakban és akoriban nem használtak a beton alá semmijen szigetelést. Erre ajánlották pl az Austrotherm N200-as anyagot közvetlenül a parketta alá.


Próbálkozott hasonlóval valaki? A padlóalátétek elsődleges feladata, hogy a laminált padló vagy bármilyen faalapanyagú burkolat alá ideális alapot képezzen a burkolat élettartamának. Ha igen akkor ezt a hungarocell szerű . Erre 2-mm vastagságú alapfólia kerül, vagy ha fokozottabb hő- és hangszigetelésre van igény, akkor 2-3-mm vastag speciális szigetelő lapokat ( XPS) kell szorosan . Nedves fal a padlószint alatt. Ezért gond a betonozás, a cementes vakolat a vályogházban. EPS 1lépésálló polisztirol lap, meglévő rétegrend.


Esetlegesen a padlóban lévő vízszigetelésről nem vagyunk teljes mértékben meggyőződve, akkor érdemes még a szigetelés alá is egy párazáró . Beige tölgy fózolt laminált padló 10mm 990Ft 490Ft. Sötétszürke tölgy fózolt laminált padló 10mm 990Ft 490Ft. Trend natur tölgy fózolt laminált padló 10mm 990Ft 490Ft.


Century tölgy fózolt laminált padló 8mm 390Ft 790Ft. Xps mm vastagsága ellenére jó akusztikai szigetelés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése