Glettelés után alapozás

A felület száradása után szükséges a mélyalapozás és a glettelés. Több rétegű mészfesték eltávolítása: Ez a legporosabb munka a szobafestő szakmában. Ha ilyen munkálatoknak akar nekiállni, akkor szerezzen be egy porálarcot. Ezután jó festékkaparóval le kell kaparni a laza festékrétegeket.


Készüljön fel rá, hogy nagy. Biztos hasznos, de egyrészt a természetesség híve vagyok és nem tetszik a gondolat hogy műanyagot kenek a falra, a fal szellőzését is gátolja azt olvastam, meg szerintem ez is egy modern kori okosság amit el lehet hagyni. Meg előbb volt glett mint mélyalapozó , aztán mégis működött. Tudomásom szerint (nem vagyok szakember) az alapozó azért kell, hogy ne legyen foltos a festés, illetve ne szívja el a fal a festéket. Festő ismerősöm így fogalmazott, Az alapozás a lényeg!


A válaszíró -ban hasznos válaszokat ad. Vályogfal festése, glettelése. A lyukak, repedések javítását nevezzük hétköznapi nyelven glettelésnek.


Ezt a feladatot is el lehet végezni saját kezűleg, de jó kézügyesség szükséges hozzá. Glettelés után a felületet csiszoljuk át. Ehhez használjunk minél finomabb csiszolóvásznat és kézi . Lakás festése során kihagyhatatlan lépés a glettelés , időnként csak javítunk, de néha teljes falakat, mennyezetet kell átglettelnünk.


Ennek a munkafolyamatnak az. Ha ez megtörténik, még mindig marad a festék lekaparása, mint második lehetőség a mélyalapozás után. Ha más festék volt a falon és azt . Az első glettelés után a felület átkaparásáról se feledkezzünk meg, valamint a második glettelés előtti mélyalapozásról sem. Ilyen módon szebb és jobb felületeket tudunk létrehozni. Nagy figyelemmel kell eltüntetni az olyan régi festést, amely anyagában nem egyezik meg az újonnan készülővel.


Mielőtt az új festéket . A mélyalapozó egalizálja, kiegyenlíti a vakolat nedvszívó képességét, ezért a rákerülő festék egyenletesen fog megszáradni, így tehát nem lesz foltos. Májusban festettem ki a szobámat, a falat valamilyen irgalmatlan büdös folyadékkal kezelte le a festő glettelés után festés előtt. Az új cementes-meszes vakolatokat csak felhordásuk után 3-héttel lehet glettelni, a gipszvakolatokat pedig 2-hét elteltével – erre az időre azért van szükség, hogy a vakolat jól.


Az alapozás megkezdése előtt fém spaklival távolítsuk el a régi, az aljzathoz lazán tapadó festékrétegeket. A csiszolás elsimítja a spakli vagy a glettelés nyomait, kiegyenlíti a barázdákat és a furatokat, továbbá eltávolítja a sorjákat és a durva foltokat a felületről. A színezett alapozó sokkal jobban eltakarja a fal korábbi színét, így a fedőfesték színe élettel telibb lesz és kevesebb réteg is elég lehet belőle.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése