Térkő ragasztása betonra

Térkő lerakása régi betonozott felületre. A meglévő öntött- beton burkolatok feltörése és elszállíttatása nemcsak kényelmetlen, hanem nagyon sok anyagi és idő ráfordítással is jár. Ráadásul sok helyen szinte feltörhetetlen a régi beton burkolat, olyan gazdagon adagolták hozzá a békebeli orosz cementet és . Beton járdára szeretné lerakni a térkő burkolatot? A térkő lerakása a betonra csak látszólag könnyű.


Cement alapú, trassztartalmú, gyorsan kikeményedő fugázó anyag speciálisan kertben, nyilvános területen lévő beton térkő burkolatok valamint az útépítésben közepes és nagy igénybevételnek kitett térkövek fugázására. Most én is ott tartok, hogy a térkő lerakás következik. Felszedtem a régi járdát, kiástam a tükröt. Szegőzés után 8-centi beton.


A szegő tetejétől a beton 7centivel van lentebb (a térkő 5cm vastag). Legyen szó akár természetes kőről, akár beton térkőről , a térkő fektetés esetén a fugázó anyag kiválasztása döntően befolyásolja a végeredményt. Megkülönböztetünk cement és műgyanta alapú fugázó . A térkövek közti fugát 1-4- es, vagy 0-4- es zúzottkővel, kvarchomokkal kell besöpörni.


Otti öntött térkő : Azonban az öntömörödő betontechnológia - és a hozzá tartozó sablonkészítési technika- lehetővé teszi a vibropréselt térkövekhez hasonló erősségű, és tartósságú burkolatok előállítását. A betonban lévő kvarckövek nagy . Biztos és erős ragasztás , harmonikus megjelenés. Egykomponensű, felhasználásra kész,. A felületetet víztaszítóvá, szennyeződés taszítóvá és könnyen tisztíthatóvá teszi. Szárazon lehúzott homok vagy zúzalék ágyazat.


Természeteskő impregnáló. Közepes és nagy felületű természetes kövek, betonlapok oldalfalra és betonaljzatra történô rögzítésére . A talaj és az alapozó rétegek . Térkő fugázó PF1-K6egykomponensű, diszperzió tartalmú, oldószermentes, készre kevert, levegőre kötő, vízáteresztő térkő fugázó, kisforgalmú térkővel vagy természetes kővel burkolt felületekre, mint pl. Ezzel azonban a választáskor nem sokra megy, mert a beton térkövek mindegyike ilyen. A térkövek tartóssága között azonban már vannak különbségek, és ezt mérlegelje választásakor. Fontos, hogy a térburkolat teherbírása is megfelelő legyen.


Sok térkő típus nem alkalmas gépkocsi forgalomra. Ha pedig csak gyalogos . Barabás Somló Trió térkő 6cm. Ettől semmilyen irányba nem mozdul el, vízálló, fagyálló.


Mennyire járható ez az út? Van egyszerűbb megoldás? Már csak azért is, mert ehhez minden kéznél és ingyen van. Keress kérdéseket hasonló témában: térkő. A Superbrands és Magyarbrands díjas HUFBAU Magyarország egyik legnagyobb építőanyag kereskedője.


Jöjjön el hozzánk és segítünk Önnek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése