Internet szolgáltatásai tétel

Internet szolgáltatásai 1. Az egyik legrégibb internetes szolgáltatás. Telefonvonal segítségével kapcsoltak össze számítógépeket. A távoli gépek elérését tette lehetővé. A sebessége viszonylag lassú. Az FTP (File Transfer Protocol) annak a szabályzatnak a neve, ami a fájlok hálózaton történő mozgatását írja le Kifejezetten abból a . Másik gyakran használt szolgáltatás a World Wide Web (röviden web vagy WWW ), ami multimédiás anyagok (szöveg, kép, mozgókép, hang) elérésére nyújt lehetőséget.


Ezeket böngésző program segítségével tekinthetjük meg. Manapság bárki létrehozhat és elhelyezhet weblapokat, ezért fontos megjegyeznünk, hogy az . Ez az alkalmazás grafikus felületet biztosít az internetfelhasználók számára. Ezek egy része a kommunikációra irányul. Más része pedig az információk átadására,illetve távoli számítógépek elérésére. Az internet szolgáltatásai.


A mai internet elődjét a 60-as években az Egyesült Á ll amok hadseregének megbízásából fejlesztették ki, és – a fejlesztő intézmény után – ARPANetnek keresztelték. Kifejlesztésének célja olyan katonai . Külön tétel , beszélni kell az elektronikus levél részeiről ( milyen mezőket kell és lehet kitölteni), két típusáról (online és offline levelezés). Ha szervert szeretnénk üzemeltetni, akkor néha egyszerűbb egy már működőn tárhelyet bérelni.


Természetesen legtöbbször bejegyzett . NSFNET nevet kapta) összekapcsolták az ARPANET- tel. Sorolja fel és röviden jellemezze az internet szolgáltatásait! Milyen célt szolgál az FTP- protokoll?


Hogyan lehet igénybe venni az FTP- szolgáltatást? A magyar közhasznú információs források például könyvtári adatbázisok, kormányzati portálok szolgáltatásai , utazással kapcsolatos információk (menetrendek, helyfoglalások), szórakozás Könyvtári . Csoportosítási lehetőségek, topológiák. Bejelentkezési jelszó módosítása. A menü a képernyők bal . Ahhoz, hogy az internet valóban hasznos tájékozódási eszköz legyen, meg kell tanulni keresni benne. Szerzői jogok, adatvédelem és netikett.


Elektronikus levelezés (gyakorlati feladat). Böngészőprogram használata (gyakorlati feladat). Keresés az interneten (gyakorlati feladat). Egy sorozathoz egy értéket rendelő programozási tételek. Kis-és közepes üzleti hálózatok, internetszolgáltatók (ISP).


Veszteségmentes tömörítőprogramok szolgáltatásai. Tömörített állományok gyakorlati felhasználása. Vírusok és egyéb szoftveres károkozók (). Vírus fogalma, csoportosítása, terjedése. Passzív védekezés módszerei.


Aktív védekezés módszerei.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése