Kettős szigetelés jele

Az üzemszerűen feszültség alatt levő részeknek külön szigetelés vagy megfelelő fedél által védettnek kell lenniük. A kettős szigetelés jele. F jel használata: a megfelelő jelölés arra vonatkozóan, hogy a lámpatest normál gyúlékony anyagú felületekre való közvetlen felszerelésre alkalmas;. A szakirodalom szerint azért, mert a kettős szigetelés módszer teljes értékű, veszélytelen érintésvédelmi mód.


A védővezetős érintésvédelmi módok pedig. GND-hálózata pedig úgyis összeköti őket egymással, így végül ugyanott vagyunk. De ezt csak egy szemléltető példának szántam, . V-ig, egyenáram esetén 0-tól 1V-ig. Andere suchten auch nach I. Utólagos csatlakoztatása is tilos.


A dugvillán nincs védőérintkező. Kéteres csatlakozó vezeték. Készülék nem vezetőképes burkolata. Egyébként a kettős szigetelés jele is rajta van.


Védővezető nélküli ÉV módok. Környezet elszigetelése. Csak hiba áramot vezet ( pld. zárlati áram ). Nullázó vezető jele PEN szine: kék.


Egyesitett nulla és védővezető mm vagy. Ide tartoznak azok a villamos készülékek, amelyek kettős, vagy megerősített szigeteléssel vannak ellátva. A megérinthető részek vagy műanyagból készülnek, vagy a fémburkolatok úgy vannak az üzemszerűen feszültség alatt álló . Az elszigetelés másik módja a kezelőnek a földtől és földpotenciálon lévő szerkezetektől (pl. szigetelő padlóval) való elszigetelése. A burkolás – az elkerítéshez hasonló módon – azt akadályozza meg, hogy a helyhez kötött berendezést megérintsék.


A védendő berendezést szekrénybe helyezik, . Hogy ne rázzon (akkorát) az áram. Ezen van kettos szigeteles jel es fel van csavarozva a dobozra. A trafon nincs rajta a kettos szigeteles jele.


Az érintésvédelem módszerei. Aktív érintésvédelmi módszerek védőföldeléses (jele: VF) nullázás (jele: NU) egyenpotenciálra hozás (jele: EPH) áramvédő kapcsolás (ÁVK). Passzív érintésvédelmi módszerek kettős szigetelés ( jele : KSZ) törpefeszültség (jele: TF). Ez senkit ne tévesszen meg, semmi esetre sem szabad védővezetőt csatlakoztatni hozzájuk, És az adat táblán fel kell tüntetni a gyártónak a kettős szigetelés jelét.


Nagyon sok elektromos kéziszerszám érintésvédelme a kettős szigetelés. A nagyobb igénybe vétel miatt, mivel nagy az esély a készülék . A második osztályba tartozó csatlakozók kettős szigeteltek vagy megerősített szigetelésűek. Jellemzően tv, dv hifi készülékeknél használják őket. Bizonyos esetekben ez a jel a dokumentációban található meg csak, és nem a szerkezeten: ez azonban ritka – lásd porcelán lámpatestek. Egyesítet nulla és védővezető min.


Kettős , megerősített szigetelés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése