Szürke szín a lakásban

A lakberendezésben töretlen népszerűségnek örvend a szürke szín , ez nem váletlen, hiszen árnyalatait rendkívül sokoldalúan alkalmazhatjuk a falak festésétől a különböző kiegészítőkig. Az otthonunkhoz választandó tökéletes szürke keresésekor könnyen elveszhetünk a rengeteg árnyalat között, . Szinte nem létezik olyan tér, ahol nem mutatna jól bármely más szín mellett egy otthon enteriőrjében. Ha pedig vidámabb színekkel vegyítve használjuk akár a lakástextileken vagy a kisebb berendezési tárgyakon, akkor még . A középzöld árnyalatai, a bíborvörös és a szürke nem befolyásolja a térérzetet - egy-egy falrészt nyugodtan átfesthetsz velük akkor is, ha kicsi a lakásod.

Vannak, aki szívesen választanak szürke bútorokat vagy kiegészítőket otthonukba, mások teljességgel vonakodnak még a gondolatától is. Jó, ha tudo a kissé mostoha árnyalat a lakberendezésben valóságos áldás, ha a megfelelő színekkel . A lakásfelújítás legmeghatározóbb része a falfestés, az egyetlen, ami hátráltató erő, hogy az ember el tud veszni a rengeteg színárnyalatban. Mindegyik szín valahogyan hat a helyiségre, vagy szűkíti, vagy tágítja a teret, vagy világosabbá teszi, vagy sötétít azon. Tippek és tanácsok a szürke szín használatához. Köztudott, hogy ebben az évben a bézst felváltotta a szürke , mint sokoldalú semleges szín a lakberendezésben.


Ebben a lakásban az előszoba díszítéseként választották a szürkét. Megjelenésünk a belső lelki világunkat, az ÉNünket tükrözi.

A fekete és a szürke színt általában a férfias enteriőrökkel azonosítjuk. De az arany színű és nőies kiegészítők egészen más hatást kölcsönöznek az egész lakásnak. Szeretném felhívni a figyelmedet a lakástextilek jelentőségére, amivel minden, a lakásban előforduló színhez hozzáadhatjuk a párját, így . Lila, szürke és bézs lettek az uralkodó színek a m2-es budapesti felújított polgári lakásban. Balogh Ágnes lakberendező egy izgalmas tervezési feladatott kapott. Budapesti belvárosi lakást kellett viszonylag kis költségvetősből vonzóvá és kiadhatóvá tenni.


Lila tapéta és fehér bútorok lakberendezés. Ez a puritán korszak színe. A szürkét nem akarja senki. A gyerekek szürke színként érzékelik a nagyszülőket.


Szereti felügyelete alatt tartani az érzelmi kitöréseket. A megfelelően kombinált fehér, máshol pedig sötét színek használata pedig külön egységekre tagolja a lakást , anélkül, hogy nagyon meg kellett volna bontani a teret. A hálószoba ablakait duplán kihasználták, egy ötletes megoldással: tömör fal helyett kazettás üvegablak választja el a két helyiséget, így . A gombaszín egyébként angolul a greige, azaz a szürkével kevert bézs.


Valljuk be, a szürke nem igazán az a szín , amit el tudunk képzelni a lakásban , pedig számtalan árnyalatát ajánlják az idei évre a trendészek. Ha magasról teszel a divatra, akkor is érdemes egy pillanatig elidőzni a szürke mellett, hiszen valamennyi árnyalata őrülten jól mutat például a teret optikailag növelő .

Míg a barna megkeményíti, kiemeli a környezetében megjelenő többi színt , addig a szürke nyugtalanító hátteret ad nekik. Falakat ne fessünk szürkére, mert hidegnek, kedélytelennek hat. A lakásban elsősorban apró fémtárgyak vagy fekete-fehér . A lényeg, mivel együtt alkalmazzuk… Ha szeretjük a visszafogott, elegáns színeket , nem kell lemondanunk róluk a lakásban , csak mert sokak szerint unalmasak. Narancssárga: Serkenti a gondolkodást.


Ennek tipikus esete a szürke. A narancssárga egy vibráló szín , ami növeli az öntudatot és lehetővé teszi, hogy bátran fejezd ki magad. Akkor érdemes otthon ezt a színt használni, ha úgy érze fiatalítani szeretnél a lakásodon , mert túl komoly, túl homogén, már-már unalmas.


A piros inkább a modern lakások színe , mint a klasszikus vagy country stílusúaké. A siker titka, a pirost kiegészítő semleges színek : a szürke , a fehér és a natúr fa szín , illetve a berendezési tárgyak egyszerű formája. Ha a szobában túl sok a hideg szín, akkor a szobát is hidegebbnek érezzük. Ha csak szürke színeket használunk a szobában, a hatás semleges, mivel a szürke se nem meleg, se nem hideg hatású. Az érem másik oldala, amikor a szobában túl sok meleg színt használnak.


A lila misztikus, erőteljes szín , mely történelmi összefüggésben áll az uralkodóházakkal. Az egyik lakásban ő volt a színfolt (a lakásról készült fotók itt láthatóak), ami a melegséget, bújósságot csempészi az enteriőrbe a bézs és arany. A szinte szürke szeder szín nyugtatólag hat ránk a hálószobában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése