Az internet története

S bár az interneteről kifejezetten úgy gondolkodunk, hogy napjaink terméke, modernitásunk szimbóluma, a gyökerei mégis régebbiek, mint sokan gondolnák. Az internet a HTTP és World Wide Web robbanásszerű . Ha pedig hozzátesszük, hogy a néhai szovjet hatalom . Az amerikai védelmi minisztérium egy . A Szovjetunió elindítja a Szputnyikot, a legelső mesterséges holdat a Föld körül. Erre válaszol Dwight Eisenhower amerikai elnök a következő évben megindítja az ARPA (Advanced Research Projects Agency) projectet az amerikai Védelmi minisztérium kutatásaiban, .

Az USA Védelmi Minisztériuma Által finanszírozott kutatás keretén belül egy elosztott mûködésû - vagyis központi számítógép nélkül mûködõ -, csomagkapcsolt számítógép- hálózatot fejlesztettek ki, amely az Egyesült Államokat ért esetleges atomcsapás után is . A gyökerek a hatvanas évekig nyúlnak vissza, a történet katonai fejlesztések civil szférába való átszivárgásával kezdődött. Abban az időben merült föl ugyanis az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép- hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei . A nyolcvanas években Nyugat-Európából olyan jóslatok jutottak el hozzánk, hogy nemsokára számítógéppel otthonról akár a bevásárlást is el lehet intézni. Nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt ne tartotta volna utópiának. Mint a legtöbb fontos technikai újítás, az Internet is hadifejlesztésként indult.


A rendszert jó harminc éve megálmodó és kikísérletező amerikai tudósok aligha sejtették, hogy művük még az évezred vége előtt ilyen hatalmassá növi ki magát. Természetesen lehet másképpen is! A Megoldások mappába kell menteni, és átmásolni ide a beszúrandó képeket is.

EKF: Informatikus – Könyvtáros szak. Létrejön az első távolsági kapcsolat az ATT vonalain az UCLA és a BBN technológiai kutatóközpont között kbps-os sávszélességen. Ezért nincs központi számítógép.


Ha valamelyik számítógép kiesik, az adatok másik úton haladnak tovább. Internet Society (ISoc) All About The Internet: History of the Internet. USA Hadügyminisztériuma telefonvonalon egy kísérleti jellegû, csomagkapcsolt hálózatot hozott létre (ARPAnet: Advanced Research Projects Agency Network).


A hálózathoz egyre többen kapcsolódtak hozzá (pl. oktatási és kutatási intézmények). Ebben a feladatban az internet kialakításában nagy szerepet játszó emberek munkásságáról kell weboldalt létrehoznia. A feladatban két weboldalt és egy képet kell majd elkészítenie.


Az oldalakhoz használja fel a megadott mintát, illetve forrásként az UTF-kódolású szoveg. Ez a felhasználóbarát, multimédia kommunikációt kezelni képes hypertext rendszer azóta páratlan sikertörténet , hiszen ma az internetalkalmazások lényegében erre épülnek. A számítógépes hálózatok rohamos fejlődésének eredményeképpen létrejött a világ egészére óriási hatást gyakorló Internet , vagyis a számítógépes világhálózat. A háttérben zajló háborús . Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal!


MiMi az útmutató tudástár. Az IP kamera és az IP CCTV működése – a nevéből adódóan is – szervesen kapcsolódik a számítógép hálózatokhoz és az internethez. Internet története - Téma:Informatika - Online Lexikon - Tudod-e, hogy mi mi?


A könnyebb érthetőség kedvéért ezért röviden összefoglaljuk az IP alapfogalmait.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése