Parafa vakolat

Ebből a parafa alapanyagból készül a SUBERTRES és a Suberite - egyszerűbben a FOLYÉKONY PARAFA. A parafa vakolat javítja a hőszigetelő hatást. A falra simítással, szórással vihető fel. Rugalmas, egységes, természetes felületet képez.


Az alábbi adatok, leírások tájékoztató jellegűek, a gyártó pontos műszaki dokumentációját hamarosan olvashatják. A paratölgy a lehántolt kéreg helyére újabb parafa réteget növeszt, amit évenként újra és újra lehántanak. Subertres parafa vakolat folyékony parafa - korszerű, kenhető, rugalmas felületképző anyag. Alkalmazásával elkerülhetjük az állványozást. Ez utóbbi flexibilis, könnyen felhordható, és javítja a homlokzat hőreflektáló tulajdonságát.


A hőreflektáló hatás elsősorban a gyors hőmérséklet-ingadozásoknál tapasztalható, illetve itt érezhető a leginkább a hatása. Ha ezzel készen vagyunk, jöhet a vakolás, ami lehet perlites vakolat, de akár parafa vakolat is. A beépített felületre ezután kívánság szerint kerülhet vakolat, perlites vakolat, vagy akár parafa vakolat is. Subertres vagy Suberite - külső-belső felhasználásra javasolt, a homlokzaton nyáron visszaveri a napsugarat, télen belső fal megakadályozza a meleg kijutását.


A lélegző, párát áteresztő parafa lapok, tekercsek felhasználásával javul a lakók hőérzete, a fal tapintásra meleg, ami a parafa hővezetési ellenállásának köszönhető. Parafa lemez, parafa vakolat. A bőség zavarában felvetődik a kérdés: melyik anyagot hová építsük be . Durvább struktúrát parafa dörzsölővel érhetünk el. Dörzsölni mindig csak nedves anyagot lehet. A végleges struktúrát alapvetôen meghatározza a szemcseméret, az alkalmazott rétegvastagság és a dörzsölés módja.


Szilikátvakolattal mintázott felületet is kialakíthatunk. A színek érintkezési vonalán kreppszalaggal kell . Színezék hozzáadásával felhasználásra kész, pasztaszerű ásványi bázisú vékonyvakolat. A vakolat hidrofobizáló tulajdonsága hosszú évekig védi a falfelületet, a homlokzatot. A Trilak színkeverőgépein a kívánt színárnyalatban színezhető.


Rusztikusabb struktúra elérése érdekében használjon polisztirol vagy parafa simítót a dörzsöléshez. Egyenletesen, folyamatosan dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen . A felületen fehér kikristályosodás jelenik meg – melyet a talajból illetve a falból kioldott sók okozzák-, mely a vakolat leválását eredményezi. Laza szerkezet esetében a vakolat megtartását segítő rabicháló felerősítése szükséges. Nyáron a hőszigetelő anyagot kültér felől borító, páraáteresztő és hőreflektáló fóliája visszaveri a napsugarakat, így megvédi a tetőteret a forróságtól. Különleges vakolatok, festékek.


Ez a termék merőben újdonság a piacon. A finom parafa őrleményt kötőanyagokkal, pigmentekkel ösz-. Egy csodálatos anyag: a parafa - Széles körű alkalmazhatósága a parafa figyelemre méltó tulajdonságaivalkapcsolatos.


A közönséges parafa a mediterrán paratölgy (quercus suber) kérge. Méretstabilitása következtében repedésmentes, hőszigetelt vakolat készíthető. Záróréteg: (erôsített alapréteg, vakolat alapozó, fedôréteg együttesen). Bevonatrétegek kialakítása.


A szigetelôanyagra kerülô egyes bevonatokat. Ismert még az ásványi szálas, a poliuretán, a fenolhab és a parafa hőszigetelés is, de utóbbi nem terjedt el hazánkban.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése