Paprikás szalámi recept

Paprikás szalámi alapanyaggal készíthető ételek receptjei, beszerzési és tárolási javaslatok. Magyaros, parasztos házi füstölt szalámi és kolbász receptje Balatoni József szalámi mestertől. Közben a szalámit masszírozzuk, nehogy levegős maradjon.


Nagyfejű, vastag gombostűvel is megszurkálhatjuk. A kenderzsineget a szalámi egyik végére hurokkal kötjük. A zsineget a szalámi másik végéig vezetve, újra hurokra kötjük.


Az ellenkező oldalon visszavezetve, újra hurokra kötjük. Sóval, paprikával , borssal fűszerezzük. Jól eldolgozzuk és marhabélbe, nagyon szorosan betöltjük. Levegőzárvány nem maradhat benne. A végeinél erősen bekötjük, besózzuk és 4-napig sós, hagymás nitrites páclében tartjuk, naponta.


Válogass több ezer recept közül. Házi kolbász és szalámi receptje Horváth Istvánné receptje szerint. A gyulai kolbász receptje valójában titkos. Pallas nagy lexikona szerint: „ Szalámi (olasz), erősen füstölt kolbász, amelyet leginkább Tirol olaszok lakta részén és Lombardiában,.


A paprikás „sváb” stifolder születésében a magyar, szlovák és délszláv hatásokon kívül a számolatlanul töltött bor is szerepet játszhatott. A bors mellett kevés fokhagymával, illetve pirospaprikával ízesítjük a szalámit. A fűszerezéssel egyidejűleg a fentiek értelmében nitrátos sókeveréket adjunk a pasztához, mivel ez az érleléshez elengedhetetlen.


Sajnos tehát ezt a szalámit nem lehet úgy készíteni, mint pl. Három hónap alatt teljesen beérik a finom, valódi csabai vastag házikolbász. Az interneten és számos gasztronómiai kiadványban többféle csabai kolbász recept is megtalálható.


Azonban az eredeti Csabai nem tartalmaz borsot (sem őrölve, sem egészben, se feketét, se fehéret)! A receptünk kg nyers húsra értendő, kisebb mennyiségnél értelemszerűen arányosan kell osztani a hozzávalók, fűszerek mennyiségét. VALÓDI CSABAI HÁZIKOLBÁSZ recept ! Hamisítatlan, hiteles kolbászrecept a békéscsabán legendás Krajcsó Pál nyomán!


Krajcsó Pál a kolbászfesztivál versenyének névadója, a helyi kolbászklub örökös tiszteletbeli elnöke. A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát , végül a sót! Az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a disznó bélbe, egy . Kolbász, szalámi kérdésnél azt hiszem elkerülhetetlen, hogy újra és újra előhozzam kedvenc témám, amelyen szörnyülködni tudok, hiszen a tudatos vásárlás egyik legnehezebb pontja a felvágott kérdés.


Sok év kellett ahhoz, hogy leszokjunk róla. Más vidéken élők ezt szaláminak nevezik, de a Csabai kolbász nem az, hiszen a hús sokkal nagyobbra van aprítva, mint a szalámikban! Ekkor találhatták ki a csabai mesterek, hogy a helyben megtermelt paprikával helyettesítik a borsot.


További képek és jellegzetes csabai receptek : . Szürkemarha csípős paprikás szalámi -Nagyon jól érezhető benne a szürkemarha-hús telt íze és zamata. A fűszereken kívül nem tartalmaz semmilyen ízfokozót vagy mesterséges adalékanyagot. Mint minden szürkemarha- készítményük, ez is garantáltan mentes a kergemarha kórtól.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Oszlop méretezése

Műanyag bejárati ajtó hangszigetelése

Kémény szigetelés padlástérben