Ytong házak hátrányai

Arra gondoltam, vegyük szépen sorba a legnépszerűbb építőanyagokat, azok előnyeit és hátrányait , aztán a végén természetesen mindenki eldönti, az ő igényeinek melyik felel meg a legjobban. Számtalan előnyéből adódóan rengeteg ház épült Európa szerte Ytong téglából. Ytongból és Porotherm téglából is terveznek házakat az építészek, csupán meg kell vizsgálnunk, hogy nekünk melyik lenne a kedvezőbb.


Egy kis segítség a döntésben, melyben végignézzük e két féle falazóelem előnyeit és hátrányait. Kellemes komfortérzetet a mivel a beltéri levegő páratartalmát kedvezően alakítja. Mivel az Ytong nagyon könnyű építőanyag, rosszul tartja a hőt. Akárcsak a könnyűszerkezetes házak , az Ytong házak is könnyen felmelegszenek nyáron, így megfelelő árnyékolás híján klimatizálásra van szükség.


Kevés hulladékkal lehet felépíteni egy házat. Ellentétben a szomszéd több teherautónyijával ( porotherm). A gázszilikát házak hátrányai.


Amennyiben egyszerre több paramétert is vizsgálunk, például a teherbíró képességet és a hőszigetelő képességet, akkor már nem annyira egyértelműek a gázbeton előnyei. A páraáteresztő képesség és a kiszáradás sem biztos, hogy a gázbeton mellett szólnak. Melyek a Porotherm tégla fal és melyek az Ytong előnyei és hátrányai ? Mi lesz Önnél az elsődleges választási szempont? Csak a tervező nem szereti, mert nem ismeri, tehát dolgoznia kellene a házaddal. Mondjuk a hőtartás lehet, hogy nem fontos, ha jól szabályzott gázfűtésed lesz mondjuk.


De miért nem EPS zsalus lesz a ház ? Túl sok a lehetőség, és mindennek van előnye és hátránya is. Véletlenül sem akarom az Ytong -ot fikázni, már csak azért sem, mert ahogy írtam, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Ennek ellenére szerintem jó a Porotherm, és klassz, korszerű, igen jó hőszigetelésű házat lehet belőle építeni, csak el kell fogadni a nyűgjeit. Passzív ház Beiträge 18. Weitere Ergebnisse von forum.


A téma ismerős lehet a szeminárium résztvevőinek, de most tovább göngyölítjük a fonalat, lesz szó vályogról és Ytongról is. A magyar családi ház állománynak megközelítőleg a fele kisméretű tömör téglából készült. Hátránya , hogy utólag megduzzad és elreped. Ma valahogy egy vonatra keveredtem és nem direkt, de egy előttem ülő srác telefonos beszélgetését hallottam.


Tudom nem szabad hallgatózni, de érdekes volt a téma. A lényeg az, hogy a srác éve vett egy ytong házat , amely éve épült. Ytong házak kivizelezésére,nem sokkal kerül többe mint egy ksz,viszont ennek még olcsóbb a fenntartása,egy simító vakolatot kap belülről,ami annyira vékony,hogy mire. Ahogy vannak más anyagból épült háznak előnyei és hátrányai , így ennek is van mindkettő.


Ytong , 1db helyi könnyűszerkezetes, 1db Trendhaus, 2db Wolf. A termékeiből készült házak állaga egyes esetekben megromlott, és ezért a gázszilikátot hibáztatták. Az YTONG sejtbeton falazóanyagok gyártása néhány éve kezdődött meg hazánkban, a gyengébb minőségű korábbi sejtbeton (gázbeton) termékek kiváltására. Egy lakóház építése során az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen téglát használjunk a falazat felhúzásához? A kivitelezési idő hozzávetőleg megegyezik a tégla családi házakéval.


Ytong a hagyományos családi ház építés egyik legnépszerűbb alapanyaga. Könnyű súlya és nagy méretéből adódóan a falazás gyorsan megy más szerkezetű . Már csak emiatt is érdemes lehet az egész ház alá kiterjedő vasbeton lemezalapotkészíttetni, ráadásul a műanyag vízszigetelések egy része is jó “ radon-elnyelő” képességgel bír. Olvastam írását és nem is kételkedem a gázbeton hátrányaiban mert saját magam tapasztalom a borzalmas hátrányáról. Ytong falazóelemekből készülő családiház. Egyetlen hátránya , hogy nem építhető belőle magasház szint felett, de családiház szinten nincs is ilyen követelmény.


Könnyűszerkezetes családiház, ProKoncept családiház, Ytong családiház, Tégla családiház, Vályogház. Az Ytong , ami szintén könnyű, sok szempontból egy kalap alá vehető a blokktéglával. Ezeknek a könnyű falazóblokkoknak a. Lehet a ház könnyűszerkezetes, ami az északi népektől eredetezhető, ahol nincs annyira szükség az épület hőtartó képességére, mivel nyáron nincs olyan meleg, .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése