Feeder kosár készítése házilag

Ha tetszet nyomj rá egy lájkot és íratkozz fel! Itthon készített etetőkosár. Nem a legtökéletesebb de gyakorlom még. Hogyan készíthetünk horgász etetőkosarat, feeder kosarat házilag.


Most képeken keresztül szeretném Nektek bemutatni azt, hogy miből és hogyan sikerült egy hirtelen jött ötlettől vezérelve házilag. Célom nem egy horgász ABC kezdőknek, mivel aki feeder és method szavakat érti, az semmiképp nem tekinthető kezdőnek. E helyett megosztanék egy általam „fejlesztett” method kosár elkészítési módját.


Az alap gondolatébresztő az volt, hogy a magyar piacon fellelhető kosaraknál kisebb nagyobb . Method feeder kosár „módosítás – átalakítás”! A Deáky féle lapos feeder kosár átalakításának ötlete, úgy fogalmazódott meg bennem, hogy számos horgászírásban olvastam azt, hogy: „átalakítva, módosítva használom”, hát köszi. Rendben, de ettől még nem tudja az átlag horgász, hogy mit is kell vele . Az első ilyen kosár , ami forradalmasította a folyóvízi horgászatot a hard-river névre keresztelt etetőkosarak voltak. Hatalmas előnyük az addig forgalomba került feeder kosarakkal szemben az volt, hogy nagy mennyiségű etetőanyag bejuttatására alkalmasak, fémszerkezetűek és nagy, akár 1gramm . Első alkalommal került megrendezésre Budapesten, a főváros szívében,a FŐHESZ-Haldorádó Duna Feeder Kupa. Madárodú készítés házilag.


Először is kell egy kosár , ami majd hivatott lesz bejuttatni a fentebb említett kis maréknyi kaját. A klasszikus method kosár lapos, és alul ólmozott, aminek az a jelentősége hogy mindig a nehezebb fele legyen alul, így horgunkat a fenékre süllyedéskor biztosan nem temeti maga alá. A cikksorozatunk első részében a TIERRA nyeletőfékes távdobó és feeder orsóit vesszük górcső alá. Feederbotok esetében figyelemmel kell lennünk arra, hogy milyen érzékenységű spiccet tettünk rá.


Bár a bot dobáskor mutatott. A kosár üres tömege is fontos szempont, hiszen az etetőanyag kioldódása után is helyben kell tartania a végszereléket. Még állóvízen is kialakulhatnak olyan alsó áramlások, . Profi feederkosár fillérekből. Amikor hetekig fagypont alatt marad a hőmérséklet, minden állóvíz befagy. Mit lehet ilyenkor tenni?


Vannak, akik megjavítják régi felszereléseiket. Akadnak olyanok, akik az elmúlt év sarát mossák le a hosszú téli estéken. S vannak azok, akik már az új évre készülve . Az első, kifejezetten e technikához készült etetőkosár az ún. Emstat feeder volt, mely egy hárombordás, ólmozott és gumírozott kosár.


Ebbe a súlyba a kosár és a benne lévő etetőanyag is beleértendő. Például egy 1g dobósúlyú bothoz egy grammos kosár , meg grammnyi etetőanyag az ideális dobótömeg. Feederbothoz , finom szerelékhez nagyobb tömegű kosarat nem is szoktam használni. Főleg kicsi, 10-es vagy annál kisebb . A horgásztársak részéről általában nem is tapasztalom, hogy ilyen mélységig szeretnének belelátni az etetőanyag készítés rejtelmeibe.


Sajnos nagy biztonsággal állíthatom, egy jó minőségű, korszerű “gyári” etetőanyag házilag a szükséges technológiák hiányában, nehezen utánozható, valamint az alapanyagok kis . Tökéletességre törekvés. Az előre elkészített előkéink fontos , hogy azonos hosszúságúak legyenek. Erre az azért van szükség, mert egy esetleges szakításnál a horgászatot ugyan abban a mélységben tudjuk folytatni. Az általam használt horogkötő gép speciális mércéjének segítségével mindezt . Videót tartalmazó írások. Angol-magyar horgászszótár.


Finomszerelékes technikák. Klasszikus bordás kosaras fenekező (vagy feeder ) végszerelék elemei. Vegyünk elő egy Dura-Baids kapcsot, húzzuk ki belőle a fém klipszet.


Főzsinórunkat vagy dobóelőkénket fűzzük át a kosáron, majd fűzzük fel a gumikúpot is a zsinórra. Zárt vége mutasson a kosár felé! Kapcsokhoz, forgókhoz Én mindig Clinch csomót .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése