Gabion támfal építés

Modern, környezetbarát és látványos támfalak, kerítések - tervezés, kivitelezés, szaktanácsadás. Emeltszintű virágágyás szigetek szegélyét könnyű az egymáshoz erősített és kővel feltöltött gabion kosarakból kialakítani. A magasított és kővel töltött gabion kosár akár egy kerti grill alapja lehet. A kertépítés munkafolyamata nem csupán az élő környezeti elemek, hanem adott esetben élettelen.


Különleges, térelválasztó növényfal készítését megkönnyítik a hegesztett huzalháló táblák. Felhasználási lehetőségek: Gabion ledvénnyel térelválasztó fal. Ledes fények könnyedén bevezethetők a kövek közé.


Az alábbi képeken jól látható, hogy a kerten belüli nagy szintkülönbség áthidalására épített támfal kiváló megoldás a kert élhetővé tételére és nagyobb sík (hasznos) területek létrehozására. Egy téli képen még csupaszon. Majd tavasszal az elkészült támfallal. Kerítés, Gabion , Kerítésrendszerek, Főoldal, Akciók, Termékek, Ajánlatkérés, Gy. GabionBlog, Kerti elemek, Kiegészítők, Rögzítők, Oszlop, Lábazat, Pillér.


Házilagos kivitelezéskor javasolt a tömörített kő (kb. cm) vagy öntött beton ágyazat ( fagyhatárig). Ha más ágyazatra szeretnénk támfalat építeni kérjük ki statikus tervező tanácsát! Támfal magasság, szélességnek meghatározása. Ennek oka, hogy a gabion rendszerrel kialkított falak, támfalak, térelválasztó elemek kialakítása teljes mértékben a vevő kreativitásán, ötletein múlik. Más kerítéseknél a lábazat és a pillérek készülhetnek gabionból , a többi rész lehet fém, fa stb.


Alacsonyabb, kisebb, valamint hatalmas súlytámfalak is építhetőek belőle. De nagy tömegű föld megtartására szolgálókhoz feltétlenül statikai tervet és építési utasítást kell készíttetni! A kivitelezés gyors, alacsony az élőmunkaigénye (pl: egy falazott kerítés építéséhez képest harmad annyi élőmunkát és időt igényel egy ugyanakkora gabionkerítés felépítése). Az építést követő legkevesebb éven keresztül fenntartási igénye sincsen a jól kivitelezett szerkezetnek.


A kő örök, a fém erős, és a . Magyarországon a Gabion elemes támfalépítési technológiát. A drótkosárba rakott köveket rövid idő alatt betakarja a növényzet, de a kilátszó kövek is természetes részei a tájnak. A cég másik egyedi támfalépítési technológiája a ciklopköves támfalépítés , mely a környezettel . Partfal- és támfalépítés. Ezen a kivitelezések nyilvánvalóan állami megrendelésre készülnek, de cégünk több magánszemély elképzelését is megvalósította már.


Kertünkben található szintkülönbségek áthidalására szolgáló helytakarékos módszer a támfalépítés. Ilyenek például a rönktámfalak, gabion támfalak, növénykosaras támfalak vagy a sziklából épített támfalak. A támfal háttöltésének víztelenítése. Secure, fast and intuitive to use, dynamically developed over years CMS system, that will satisfy even the most demanding users. Fenyvesi-Seres Brigi, Kótay Zita, Csilla Kele and others like this.


A gabion szerkezet legkorábbi ismert alkalmazása kb. Amennyiben vízfolyásos, meredek kertoldalakat szeretnénk megtámasztani, vagy nagyobb szintkülönbségű támfalakat betonmunka nélkül kialakítani akkor az ún. A támfalak nyomvonalának megtervezése , alapozása, dőlésszögének kialakítása, illetve az építése.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése