Intenzív zöldtető

A növényzet és a használat típusától függően alapvetően kétféle zöldtető típus létezik, az intenzív és az extenzív. Nézzük meg, mikor melyik tipust részesítsük előnyben. Az intenzív zöldtető számos kialakítási lehetőséget hordoz magában, megfelelő kivitelezéssel a tető valódi kerté varázsolható.


A növényzet megfelelő fejlődéséhez szükséges termőréteg megválasztása , illetve a . Kert típusú intenzív zöldtető rendszer vagy tetőkert által olyan zöldtetők építhetők amelyek valódi értelemben vett kertnek nevezhetők. Ebben a formában a tetőn a természetes kerttel azonosan, majdnem minden dísznövény alkalmazható, így szinte korlátozás nélkül telepíthetünk évelőket, fűféléket, sőt még kisebb fásszárúak is fejlődhetnek.

Napjainkban már általános igénnyé vált, hogy az iroda-, vagy lakóház - egyébként kihasználatlan - tetőfelületén az utca forgatagától elzárt, kellemes pihenőkertet alakítsunk ki. Az extenzív és az intenzív. Extenzív és intenzív zöldtető. Szárazságtűrő, ellenálló, évelő, főleg pozsgás növényfajokkal telepíthetők, amelyek nem igényelnek állandó gondozást, így ez rendkívül gazdaságos megoldás.


Megkülönböztetünk extenzív és intenzív zöldtetőt, valamint tetőkertet. Ide szárazságtűrő, télálló, alacsony tápanyagigényű fajok valók, . Rendszeresen gondozni kell, öntözni és füvet nyírni. Harmadjára jöjjön az intenzív zöldtető.

Itt a rétegvastagság jóval nagyobb, akár 5-m is lehet. Zöldtetőnek nevezzük azokat a növényzettel borított födémeket, ahol a kertészeti és a szigetelési rétegek szerves egységet alkotnak. A zöldtetők utólagosan is kivitelezhetőek, de nem minden esetben. Ezek telepítése építési engedély köteles.


Zöldtetőknek kétféle szerkezeti kialakítása lehetséges. Lehet extenzív ( gyakorlatilag nem járható) és lehet intenzív (járható és gépkocsi forgalomra is alkalmas) kialakítású. Zöldtető (fordított rétegrendű, egyhéjú „melegtető”) hőszigetelése. A mai főként városias tervezési munkálatok során nagyon fontos szempont, . IKEA Budapest - Komplett extenzív zöldtetőfelújítás, Budapest XIII. Váci Corner Zöldfal - Beltéri zöldfalépítés irodaház előcsarnokba, Budapest, XIII.


ROBUSZTUS INTENZÍV ZÖLDTETŐ. Intenzív tetőkert kertészeti munkálatai, Budapest . A konstrukciókért, amelyek nem állnak kapcsolatban a zöldtetőkkel, nem vállalunk felelősséget. Konkrét esetben kérjük, hogy konzultáljon DIADEM partnerével! DÍJAZOTT INTENZÍV ZÖLDTETÕK. MTA SZTAKI Budapest, XI.


Víztároló- és drén- réteg.

Bauder intenzív növényföld. Elválasztó- és csúsztatóréteg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése