Lépcső szélessége

A többi esetben a szélességi méretet a becsült létszám alapján számítással kell meghatározni. Igen gyakran alkalmaznak a többféle anyagot ugyanazon lépcsőnél. A lépcső anyaga lehet kő, tégla, beton, fa és fém.


A másik sok esetben szintén nagyon fontos adat a födémnyílás mérete, amit szintén kiszámol a program. Ezért szükséges megadni alapadatként az induló szinten mért belmagasságot is.

Az előírásoktól eltérő értékekre felugró . Tervezésekor több (OTÉK) előírást, és szabványt kell figyelembe venni, sajnos az egységes európai szabályozás még várat magára. Minél kisebb az emelkedés, annál szélesebb a járólap. Nagyobb lépcsőfokmagasság csökkenti a . Kiemelve a forgalmi szempontokat, a lépcső rendszere, szélessége , hajlásszöge és . OTÉK előírás és szabvány: Fellépő magasság: max.


Lépcső és korlátelemek közötti nyílás: max. Karfa magasság min cm.

Járóvonal: nem fizikai, hanem elméleti vonal, de – mivel e mentén határozzuk meg a lépcsőfokok belépési mélységét és a pihenők szélességét – szerepe . Ennél a lépcsőtípusnál nincs vízszintes lépcsőpihenő, a lépcső a fordulóban is emelkedik, ezért foglal el kisebb helyet, mint a hagyományos, kétkarú, pihenővel is ellátott lépcső. Nemcsak egyenes fokokból áll, számos ékalakú, változó szélességű lépcsőfokkal is rendelkezik. A képen jól látszik, hogy a fokok „húzása ” már . A karok száma szerint a lépcsők egy-, két-, vagy többkarúak is lehetnek.


A közöttük levő szabad tér az orsótér. Egyenes karoknál ennek a vonal a lépcső szélességének a mértani közepén, . Alapvető követelmény, hogy a lépcső járóvonalán a fokainak magassága és szélessége azonos legyen. Ezzel legyen arányos a fokok szélessége is. Adja meg a kívánt méretet lépcsőház a második emeleten Step ladders.


W - Lépcsőlap vastagsága. C- Merőleges lépcsőfokok száma. C- Húzott lépcsőfokok száma . X - lépcső nyílás hossza. T - a lépcsőfokokat tartó gerenda vastagsága.


H - Mutassa a homlokfalat.

LR - A fordulás irányának. SP - a helyzetét az első szakaszban, hogy a padló szintje a második . Az előszoba minimális szélessége m, ahol beépített szekrény van, ez a méret (max. m hosszan) m-re csökkenthető. Egyenes karú lépcső : a lépcsőkar alsó felülete nem igényel vakolást, a járófelület és a homloklap pedig közvetlenül burkolható. Az ajtó mögött meredeken lefelé tartó lépcsőt találtak.


Fentiekből a következő számok következnek az átlagember számára kényelmes lépcső tervezéséhez: Fellépő magasság: max. Igazából ez felel meg az átlagos lépéshossznak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése