Gázszilikát falazóblokk

A vasgyártás és a bányászati termelés során keletkezett melléktermékeket széles körben alkalmazták építőanyagként vagy építőanyag adalékként. Az egyik leghíresebb a gázszilikát volt, amelynek előnyeiről és hátrányairól ma is megoszlanak a vélemények, a radioaktív sugárzás ügyében mendemondák . Szeretnénk megvenni egy házat, ami minden tekintetben megfelelőnek tűnik, csupán egy dologban vagyunk bizonytalanok: a falazó elem, amiből a ház épült, a 80-as évek végén, gázszilikát. A tulajdonos szerint, valahonnan Borsodból hozatták. Kérdésem, ha tudja valaki, hogy milyen lehetőségek vannak .

A kohósalak nyersvasgyártási melléktermék, szilikát olvadék, amiből építőanyagok készülnek, így például kohósalakcement, illetve egyéb hő- és vízszigetelő anyagok. Ezzel szemben az ózdi martinsalak Siemens–Martin eljárással készült acélgyártási melléktermék, ami magnézium-oxidot tartalmaz, . Gázbetonnak a sejtesített könnyűbetonok v egyik fajtáját, a gázképzővel előállított sejtbetont v nevezzük. Ma a gázbeton-termékeket üzletpolitikai meggondolásból mind a kereskedelemben, mind a szabványosításban német mintára pórusbetonnak hívják. Alapanyaga az őrölt égetett mészből, őrölt gipszkőből, cementből, . Téglák, falazóanyagok vályogfalazat.


Rába falazat (v = cm).

Függőleges méretrend m-es szintkülönbségnél. BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEM. PÍTÉSZMÉRNÖKI KAR - ÉSZBI.


Amíg a mester készülődött a telekre, intézni kellett a falazóblokkot , a gázbeton volt a csapás fő iránya, mert jó hőszigetelő, olcsó, és haladós vele dolgozni. Akik nem hittek a szilikát blokkban (nekik lett igazuk), téglára fanyalodtak, a Bvolt a kedvenc blokktégla (más méret nem volt), a modern . Kérdezzen, válaszolok - Fórum Építési tanácsadás fórum - Kérdezzen : válaszolok! A csernobili baleset után hazánk lakosságát ért átlagos sugárterhelés 2-mSv (millisievert) körülinek vehető.


Vajon ki gondol ilyenkor arra, hogy a természetes eredetű sugárzásoktól évente ennek közel tízszeresét kapjuk, és ennek több mint a fele normál és átlagos . Az építőanyagokkal egyébként is jó vigyázni. Az azbeszt, a martinsalak, illetve a gázszilikát felhasználásával épült házak különösen nagy kockázatot jelentenek lakóiknak. Magyarországon a hetvenes évek közepétől mintegy tíz évig azbesztszórási technológiával szigetelték a panelépületek egy részének . A tégla a legismertebb falazóanyag. Ezért nem véletlen, hogy sokan téglából építik új otthonukat.


Ami a családok többségénél újra és újra bizonyítottan beválik , az nem lehet rossz nekünk sem. Helyszíni és laboratóriumi mérések. Salak- és pernyetartalmú építőanyagok ( gázszilikát , salakbeton, salak) vizsgálata , minősítése.

Budapest Budapest 6) vizsgálata. Szigetelt és nem szigetelt. Szintenkénti radonaktivitás-koncentráció mérés.


Vázkerámia jellegűek az ALFA és a RÁBA elnevezésű falazóblokkok , a POROTON, UNIFORM, THERMOPOR nevű vázkerámia falazóelemek, a THERMOTON vázkerámia falazóelem, a POROTHERM vázkerámiák, . Egy, a ma is használt téglákhoz hasonló, de kevésbé elterjedt építőanyag a szilikát alapú falazóblokk , amely kis szilárdsági tulajdonságai miatt viszonylag korlátozottan használható tartószerkezetek kialakítására, ellenben − alacsony tömege, és jó hőszigetelő képességei miatt − térhatárolásra alkalmas.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése