Ablak marógép

Szigetelőgép (Sparky marógép géptalppal). Fa nyílászárók (ajtók, ablakok ) utólagos szigetelését teszi lehetővé. Segítségével egy nút készíthető a nyílászáróba, mely nútba történhet a szigetelést biztosító műanyag tömítő anyag. Ebben a részben megmutatom, a svéd nútmarásos módszert egy felső marógép segítségével. Az utólagos bemarásos ablakszigeteléshez szükséges szerszámok (talp, szilikongumi, behengerlő, marókés) árai.


Az aktuális készletről kérjük érdeklődjön telefonon! Ha kisebb menyiségben szeretne vásárolni ablak szigetelőanyagot akkor azt nálunk is megteheti. Gépet bérelni az ökoszolgálatnál lehet. Túl alacsony a teljesítménye.


Ablakszigeteléshez marógép. Nem árt ha fordulatszám szabályozós gépet választunk, mert nem mindig a legnagyobb fordulat az ideális. A gépre kell egy megvezető ami az ablak nyíló felfekvésébe megvezeti . A tok és a szárny közé behelyezett gyurma segítségével megállapítjuk a légrés nagyságát, így a beépítésre kerülő szigetelőanyag megfelelő méretét meghatározhatjuk.


Felső- marógép alkalmazásával kialakítjuk a szigetelőprofil helyét. A gép által készített horony mm széles és 7- mm mély, a közben . A Virutex cég is gyárt egy kimondottan erre a célra kifejlesztett barkácsgépet, de óra folyamatos használat után az nálunk az első nap leégett. A legjobban bevált marógépek : Metabo, utána a Bosch és DWT.


A feladathoz négy rétegben ragasztott 86xmm frízanyagot haszná- lunk, melyből 82x92 . A módszer lényege, hogy az ablaknyílókba egy marógép segítségével hornyot ( vékony mélyedést) készítünk, amelybe szilikon tömítőanyagot vezetünk. A Svédországban kifejlesztett módszer lényege, hogy a marógép segítségével hornyot készítenek az ablaktokba, a pontosan méretre szabott szilikon tömítőanyagot pedig ebbe illesztik bele. A munka megkezdése előtt szükséges az ablaktok megtisztítása minden korábbi szigetelőanyagtól. Ezután pontosan meg kell mérni, . Bérelhető marógép , megvásárolható ablak és ajtószigetelő szilikon anyag.


Környezetkultúra Egyesület. Az épületek elsődleges hővesztési helye a nyílászárók, ahol a légmozgás a réseken akadály nélkül történik, még . A bemerásos ablakszigetelés során használt szerszámok, marógép bemutatása. Dupla falcos nyílászárók utólagos szigeteléséhez kifejlesztett marógép. Használata rendkívül egyszerű.


A motor lágyindítással, interferenciaszűréssel, mágnesfékkel és túlterhelés elleni védelemmel szerelt. ALAPFELSZERELTSÉG: - Szerszámcseréhez szükséges szerszámok. Javaslatom a Hayseed Dixiet.


A sztenderd asztalos marógépek mm átmérőjű, függőleges tengellyel ( maróorsóval) rendelkeznek, amely süllyeszthető és mostanában már dönthető is. Az ablak nyitva, hangerő tökig feltekerve! Erre kell ráhelyezni az épp szükséges marószerszámot.


Ilyen gép látható a poszt nyitóképén is. Itt a munkadarabot az asztalon mozgatjuk, a marókés .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány