Öntöttvas tagos radiátor

Napjainkban egyre népszerűbbek a klasszikus vonalvezetésű, díszes, öntöttvas radiátorok. Az anyaghasználat adta súly és tömegérzet mellett, a finom vonalak megjelenése rendhagyó találkozás, ebben rejlik különlegességük és szépségük. Különösen jól illeszkednek tradicionális . Az egyik legfontosabb ezek közül a radiátor alapanyaga. Magyarországon az öreg fűtési rendszerekben alapvetően öntöttvas tagos radiátorok , acéllemez radiátorok és alumínium radiátorok fordulnak elő.


Mivel úgy tapasztaltuk, hogy az öreg épületekben gyakorta előforduló retro radiátorok teljesítményadatait nagyon.

A TERMO típusjelzésű tagos radiátor mellső tagrészei által lapradiátor benyomását keltő új típusú oszlopos radiátor , amelyik az egyes tagok csökkentett víztartalmában és modern konstrukciójában tér el elődjeitől. A mai új építésű, kis vízterű rendszerekhez jobban illeszkedik társainál a kisebb átmérőjű. A tagos radiátoroknál ezért kalkulálni kell bizonyos mértékű toleranciával a méreteknél. Apró méretbeli eltérés felléphet a radiátor manipulációjánál vagy az üzembe helyezés után, mikor a felmelegedés hatására a radiátor széthúzódik,. Régi típusú úgynevezett öntöttvas tagos radiátorokkal legtöbbször közintézményekben találkozunk.


Ezek bekötési méreteiket tekintve eltérnek a lapradiátoroktól. Helyettesítésük lehetséges acéllemez tagos radiátorokkal, amik a kötések átalakítása nélkül felszerelhetők a régi helyére, de választhatjuk az . A Senia Group tagos radiátor megoldásai nagyon nagy lehetőségeket rejtenek, mert igen széles skálát mutat a méretek területén. A Senia tagos radiátorok nem csak fűtőtestek, de különleges és esztétikus használati tárgyak, különböző színekben.

Egyébként a fűtési rendszeremet akarom optimalizálni gáz fűtésre is. Jelenleg 2liter víz volt a rendszerben ilyen nagy vízterű, öntöttvas radiátorokkal , vastag csövekkel. Honnan tudhatnám meg, hogy egy öntöttvas tagos radiátor hány wattot ad le? A neten keresgéltem, de amire találtam adatot, egyik sem pont ugyan ez.


Pedig nem hiszem, hogy annyira ritka, speciális tagokból állna. Legalábbis sok helyen láttam már pont ilyet. Melegebb lesz tőle, vagy jobb a fűtés hatásfoka? Egy csomó helyen látom, hogy ezt csinálják, kidobják a régit.


Az kétségtelen, hogy szebb egy új radiátor , de megéri a cserét? További részeiben ezen radiátortag a többi radiátorral megegyezõ kivitelû. Alkalmazási terület: A Kalor, Kalor és a Termo típusú öntöttvas tagos fûtõtestek az alábbi központi fûtési rendszerekben alkalmazhatók:. Radiátor , öntöttvas , 1. Kép tagú öntöttvas radiátor eladó 2. Ma is gyártanak ilyeneket, tehát ma is beszerezhetők és használhatók öntöttvas anyagú fűtőtestek. A legáltalánosabban használt fűtőtest anyag az acéllemez.


Ilyenek a hagyományos tagos acéllemez radiátorok és a manapság divatos acéllemez lapradiátorok. Az acéllemez legnagyobb hátránya, hogy . Gondolatban hasonlítsuk össze mondjuk egy nagy vízterű tagos öntöttvas radiátor hőkapacitásával, melynek lehűlése, teljes zárást követően is, örökkévalóságnak tűnik.

Lipovica Solar, extra rövid felmelegedési idő, extra hosszú garanciával. Hőleadók teljesítményei. Gyakran belsőépítészeti műtárgynak beillő megoldásokról is beszélhetünk.


A fűtőtesteket a kialakítás szempontjából csoportosítva: acéllemez lapradiátorok ( . – . ábrák),.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány