Alap nélküli vályogház

A szájról szájra terjedő alapszabályokon kívül semmi sem volt úgymond kötelező. Sajnos nagyon sok vályogház ment idő előtt tönkre ennek köszönhetően, sok épületet pedig teljesen fel kellett újítani ahhoz, hogy használható legyen. Mégis megnyugtató lehet egy leendő vályogház tulajdonos részére az a . Utólagos alap megerősítések.


Az alappal kapcsolatos problémák leggyakoribb megoldása az alap megerősítése. Az utólagos alapmegerősítés. A talajba kerülő vizek által okozott károsodásokról külön fejezetben olvashatsz.


Az altalaj nem megfelelő minőségéből eredő károk. A vályogházak építése során az építők a több évtizedes tapasztalat alapján választották ki a ház helyét és az alapozási mélységet. A válasz 1-ban hasznosnak tűnik. A vályogházak jellemzően alapozás nélküli épültek, ezért a talaj felől felvett nedvesség a fő ellenségük.


A vályogház -kínálat nagy része a keleti és a középső országrészekre koncentrálódik, leginkább a kisebb falvakban, tanyákon találkozhatunk ilyen épületekkel, jóllehet a nagyvárosok peremén is . A beázás nagy kárt okozhatott a falszerkezetben, a közmondás is ezt mondja:„ Nincs három nagyobb csapás, mint a csepegős ház , a rossz szomszéd és. Ha nincs semmilyen alap , vagy a régi már töredezett, mállott, esetleg nem éri el a legalább cm-es mélységet, akkor szakaszos módon új alapot kell . Rászakadt a menyezet az alap nélküli házban élő párra. Nemrég levitte a vihar a ház tetejéről a cserepeket, s még a plafonjuk is beszakadt.


Ugyanakkor mindent megtesznek, hogy talpra álljanak. Alap erősítés utólagos aláalapozással - Épület fő és válaszfalak, alapok, födémek, pillérek, kiváltók, koszorúk repedéseinek és süllyedéseinek statikai vizsgálata, szakértése, megerősítése és javítása utólagos aláalapozással, sajtolt cölöpözéssel, Brutt-Saver repedésvarrással. Ha azonban nagyobb repedést vélünk felfedezni a falon az alap irányából, akkor valószínűleg megtört az alap , vagy a ház egyáltalán nem is rendelkezik alappal, így megsüllyedt. Ezt a hibát a repedés kijavításával nem tudjuk orvosolni, ugyanis az alap megerősítése nélkül folyamatosan süllyedni fog.


A ház alap nélküli természetesen, vízszigetelés nincs, viszont vizesedés sincs. Belül le van betonozva iletve laminált padlóvan van bevonva, ami tudom, hogy borzalmas így együtt. Ráadásul szerintem, rendes diszperziós festékkel lettek lefestve a szobák, amennyire én tudom, ez szintén rossz. A vályogépítkezés az építkezés olyan módja, amelynek meghatározó építőanyaga a vályogból és valamilyen rostos anyagból álló keverék, amelyet szintén vályognak neveznek. A vályogot leggyakrabban vályogtégla és vályogvakolat formájában használják fel.


Ismert még a nádszövet közé döngölt vályogfal is. Alapozás, földmunka és beton nélkül. Biztonságos alap , pillanatok alatt, talajcsavarral!


A kézi vályog kiváló tulajdonságait megtartva géppel rövidebb idő alatt, sokkal nagyobb teherbírású, egyforma méretű téglák készíthetők, amelyekhez a legújabb nyílászárók és egyéb épületelemek is gond nélkül beépíthetők. A préselt földtégla használatával pénzt és időt nyerünk. Léteznek mobil présgépek, segítségükkel . Nekünk is egy 2éves házunk van, ez egy vályog ház , présház volt eredetileg. Fogalmam sincs, hogy volt-e alapja,. Attól is függ,mennyi köbméter beton kell alá.


Rengeteg munka várt ránk, hogy egy rozoga kis házból igazi otthont varázsoljunk magunknak. Mi úgy voltunk vele, ahogy A magyar ház. Szeretnénk színezni a falat kívülről és a lábazatot , viszont elkezdett vizesedni a fal.


A járdát már évekkel ezelőtt kicseréltük, ennek ellenére . Tiszapalkonya - Falsarok repedési munkálat. Tipikus probléma, amikor az ereszcsatorna víztartalma a ház sarkánál folyik ki.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése