Front hangfal elhelyezése

Ha úgy érze útmutatásra. Gyakran előfordul, hogy a felhasználók más szériákból, vagy ami még rosszabb, más gyártóktól válogatják össze a front , center és háttérsugárzó csatornákat. A háttereket tekintve ne legyél túlságosan szigorú magadhoz:) Mivel ezek effekt- csatornák, nem biztos, hogy egy-egy filmnél meghallanád a különbséget két elhelyezés között, de ha lehet, tartsd szem előtt a fenti ábrát.


A mélynyomót mindenképpen a hallgató-pozíció elé, valahova a front hangfalak köré érdemes tenni. Házimozi beüzemelése kezdőknek - Házimozi szett elhelyezése , bekötése, beállítása és használata kezdőnek az alapoktól, sok képpel! Szükség van két front sugárzóra.


Ezek lehetnek állók is, de a költséghatékonyság és az elhelyezés miatt is inkább az állványos társaik az ajánlottak. Ahogy korábban írtuk, törekedni kell a nagyméretű, sík felületek megtörésére, hogy ne jöhessenek létre káros visszhangok. Hangsugárzók elhelyezése : A hallgatókhoz képest szimmetrikusan helyezzük el eszközeinket, illetve ne tegyünk a hangsugárzó és a -befogadó közé lehetőleg semmit.


Egy megfelelő hanghűséget reprodukáló sokcsatornás házi-mozi hangrendszer felállítása nem egyszerű feladat. Ez a cikk a címben jelzett műszaki és gyakorlati kérdésekkel foglalkozik, melyeket érdemes megfontolni, ha el kívánjuk érni az említett . Jó megoldás lehet ha a talajra rakod akkor célszerű rezgéscsökkentők beépitése a hangfalak aljába. A szobában elhelyezett hangszórók mögötti és a hallgató mögötti felület sematikus kialakítása Általános szabály, hogy a berendezéshez használt hangfalak elhelyezését úgy kell elrendezni, ahogy az a nagykönyv-ben le van írva. A hangrendszer elhelyezése. A frontsugárzók elhelyezése.


Egy hatodik, alacsonyfrekvenciás ha- táshang (LFE – Low. Frequency Effect) csatorna viszi át azokat a mélyhangokat, melyeket inkább csak érzünk, semmint. Találtam ismét egy témát, amiben szeretném a tapasztalataitokat és véleményeiteket kérni! A nagykönyvben azt írják,hogy a sztereó hatás egy egyenlõ oldalú háromszög egyik csúcsában jön létre, amennyiben a másik kettõn hangszórókat helyezünk el.


Tehát elvben a két hangfal közötti . Az akusztika hatásaival foglalkozó elmélkedőnk első részéből megtudhatta hogyan ronthatja el a szoba, illetve annak berendezése a hifi vagy házimozi által nyújtott hangélményt. A második részből megismerhete hogyan tehetsz ez ellen, vagyis miként javíthatod kisebb-nagyobb munkával és költségráfordítással. Persze ehhez a szoba mérete, és a hangfal megfelelő elhelyezése is nagyon fontos. Ja meg a frontoknak jackes a bemenetük, szóval eleve esélytelen úgy,mert a másik oldali nem fog elérni, így is necces, mert jó 1. A másik sokkal rosszabb, amikor 1db kisebb mélysugárzót ajánlanak a hangfal szetthez, mint amekkora hangszóró a front hangfalakban amúgy is megtalálható. Mindezt csak azért, hogy egy.


Egy moziszobában a mélynyomó elhelyezése a legfontosabb faktor a basszus hangok teljesítménye érdekében. Házi-mozi hangfalak jellemzői. A szabvány a hangforrások elhelyezésének konkrét geometriáját határozza meg. A szempontokat figyelembe véve, a megfelelő készülékkel egy, a multiplexekben hallható minőséget, térbeli hangzást produkáló házi mozit kapunk.


Házimozi hangfal összeállítás: 3-utas, hangszórós front és . A digitális nappali az én esetemben a következő komponenesekből áll össze: Tévé, hangfalak (front , surroun center, mély), és kütyük. A legoptimálisabb elhelyezés az, ha a front hangsugárzók és a hallgató egy egyenlő oldalú háromszög három sarkát képezik. A FRONT sugárzókat teszed a televízió, vagy számítógé képernyő két oldalához úgy, hogy feléd nézzenek. Hasonló a helyzet a komolyabb front hangfalaknál (mármint házi-mozinál), ahol ugyebár magas-közép-mély tányér van, ahol is a mélyhang irányított szokott lenni és a láda csak kiegészíti ezeket. Vagyis, eddig fel volt véve külön a 6-csatorna, amik fixen kapcsolódtak egy-egy hangfalhoz.


A mi feladatunk volt arról gondoskodni, hogy a dobozok pontos elhelyezése által a hangok tényleg a nekik szánt helyről érkezzenek. Most azonban minden a térben mozgó hang, egy önálló objektummá válik. Leginkább elöl, a két frontsugárzó közötti elhelyezés ajánlott, de elhelyezhető oldalra is, vagy hátra oly módon, hogy a reflexnyílás vagy a hangszóró a hallgatási pozíció felé nézzen.


Ajánlatos jó minőségű, kifejezetten e célra gyártott hangfalkábelt alkalmazni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése