Könnyűszerkezetes ház vagy tégla

Téglából emelt vagy könnyűszerkezettel épült ház ? Valószínűleg ez az egyik első dilemma, amellyel családi házunk tervezgetésekor szembesülünk. Mindkét technológiáról elmondható, hogy alkalmazásával minőségi, időtálló otthonokat hozhatunk létre. De akkor mi alapján hozzuk meg a sokszor . A könnyűszerkezetes házak minősége erősen függ a kivitelezőtől, sokfajta rétegrendből lehet választani, és eltérőek lehetnek a beépített anyagok is.

Egy megfelelően fóliázott és hőszigetelt falszerkezet, födém, padló és tető a korszerű nyílászárókkal körbeveszi a házat, szinte teljes hőhídmentességet . Az Ytong házak jó hőszigetelő képességekkel rendelkeznek. Könnyen alakíthatóak, ezért épületszobrász dolgok is kialakíthatóak belőle, így íves falak, boltívek, stb… könnyen megvalósíthatóak. Hőszigetelése elmarad a könnyűszerkezetes házakhoz képest, de a téglaházaknál sokkal jobb hőszigetelő . Könnyűszerkezetes vagy téglából készült házat építsünk?


Nehéz a választás, főleg azért, mert mindkettőnek van pozitív és negatív tulajdonsága, ráadásul a gyártók meglehetősen nagy választékukkal sem teszik könnyűvé a döntést. Mindegyikkel szemben azonban alapvető követelmény, hogy ellenállóak . Tégla Előny: tartósabb, masszívabb.

Több ezer éves tégla is van. A tégla is korszerűtlen lesz pár év után! Hátrány: egerek, kártevők . Kifűthetetlen, vizesedik stb. Nyáron klíma lehűti, sosincs meleg!


A válasz -ban hasznosnak tűnik. A téglaházak előnyeit legtöbben ismerjük, csakúgy, mint a hátrányokat: a hagyományos tégla falazat önmagában már nem felel meg a modern hőtechnikai követelményeknek. Ezt persze fordítva is megfogalmazhatjuk, mert nem a tégla lett rosszabb az idők során, hanem a fűtési költségek lettek annyival . A rovarok szeretnek beköltözni a réteges falazatba, nagy eséllyel több ízeltlábú vendégünk lesz, mint egy téglaházban. Rengeteg könnyűszerkezetes technológia létezik, és ezek közt van minőségi és igazán vacak is. Egy minőségi könnyűszerkezetes ház ára nagyjából megegyezik egy tégla ház árával.


Ha egy Építtető nem elkötelezett híve valamelyik építőanyagnak, bizony komoly fejtörést okozhat, miből épüljön a ház: fából vagy téglából. Segítségül most e két közkedvelt építőanyag előnyeit és hátrányait vetjük össze. Alapvető dilemma építkezéskor, hogy téglaépület vagy könnyűszerkezetes ház mellett tegye le voksát . Mi a HelloHáznál nem árulunk zsákbamacskát, minden általunk épített családi ház csak téglaház formájában láthatja meg a napvilágot.


Mert pontosan tudjuk, hogy egy ház időtálló értéket kell, hogy képviseljen – ezzel szemben a könnyűszerkezetes ház , minden előnye ellenére sem nevezhető hosszú . Mi fél éve (tél közepe óta) lakunk könnyűszerkezetes házban.

A mienkben is kibirható, de azért a tégla jobb. Valahol a panel és a tégla között van a mienk e tekintetben. A hangszigetelése jó, kb olyan mint a . Elsősorban az eleve rosszul szigetelt téglalakások lakói, de ők is csak a lakásuk bizonyos részeit klímázzák be. Egy jól szigetelt megfelelő tömegű , földszintes tégla ház lakása megvan klíma nélkül.


Aztán Magyarországon is az egyik ismerősünk könnyűszerkezetes házat épített, most olyan éves lehet a ház. A szüleimé pedig éves. Sok függ a technológiától, tehát nagyon olcsó házba nem szabad beleugrani. Nagyjából annyiba kerül egy könnyűszerkezetes ház is, mint a tégla ha normálisan van . Az építési folyamat egyszerű és gyors.


Környezetbarát, újrahasznosítható. Nehezebben újrahasznosítható. Ha ezen túl vagyunk, a következő lépés a ház típusa, méretei és beosztásának kiválasztása. Az A- Z-ig Ház kft vállalja, hogy a megrendelőink részére igény szerint a legmegfelelőbb méretű és beosztású épületet megtervezi és engedélyezteti. A megrendelők által adott egyedi tervek alapján is dolgozunk, építészeti . A hagyományos tégla , beton falak télen nehezen fűthetők ki, nyáron viszont a nappal fölmelegedett falak este visszasugározzák a szobába a nagy meleget ( lásd vasbeton panel).


A leendő építtetők, érdeklődők általában nincsenek tisztában a könnyűszerkezetes építkezés fogalmával. Nem tisztázott, hogy mi az előnye a készházakkal, téglaépítésű házakkal szemben. Szintén mellettük szóló érv, hogy bruttó alapterületre visszaszámolva, egy kész ház hasznos lakótere nagyobb mint egy ugyanakkora alapterületű .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése