Tetőszigetelés kőzetgyapottal

Hova jó a kőzetgyapot szigetelés ? A fűtési költségek leszorításának leghatékonyabb módja a családi ház minél nagyobb mértékű szigetelése. Elsősorban a fal, a födém, vagy a tető szigetelését jelenti, ezekre utólagosan is lehetősége van. Erre a célra elsősorban üveg-, ásványi-, kőzetgyapotot, cellulózt és gyapjút . Tetőterek szigetelése ROCKWOOL tűzhatlan kőzetgyapot szigetelőanyaggal. Szarufák közötti szigetelés és szarufák feletti szigetelés.


Ha nem használják a padlásteret, akkor az üveggyapot vagy a kőzetgyapot szigetelés is jó megoldás, és az ára is kedvezőbb a padlapnál. Például a Rockwool Multirock lemeze is jó padlásfödém szigetelő lehet. Ennél a megoldásnál a két rétegben lerakott szigetelést javasolom, mert ha a két réteg . Steprock HD kőzetgyapot -szigetelőanyagot használtuk fel cm-es vastagságtól cm-esig, . Ragasztott ( kőzetgyapot és polisztirol) táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek fő alkalmazási lépései, a. Elsősorban olyan szerkezetekben történő felhasználása ajánlott, ahol mechanikai . A tetőszigetelés akár -kal is csökkentheti családi házunk hőveszteségét.


Egy átlagos, 1nm-es családi ház kőzetgyapottal történő homlokzati hőszigetelése ugyanis munkadíjjal együtt nagyságrendileg millió forintba kerül, a padlásfödém vagy a magastető hőszigetelése ásványgyapottal egy . Rockwool kőzetgyapot hő- és hangszigetelő termékek födémekhez, válaszfalakhoz, tetőkhöz budaörsi, szekszárdi víz- és hőszigetelőanyag kereskedésünkben. Mára a különböző polisztirol és poliuretán, az üveggyapot, ásványgyapot, kőzetgyapot sőt az un. PIR (poliizocianurát), vagy fagyapot és parafa alapanyagú hőszigetelők közül választhatunk, ha sikerül eligazodnunk.


A gyártó cégek azonban hőszigetelő anyagaikat rendszerben kínálják, . A kőzetgyapot hőszigetelés igen nagy népszerűségnek örvend. Legtöbbször homlokzati hőszigeteléshez alkalmazzák (régi és újépítésű házak esetében is) vakolt, tégla és beton felületeken, könnyű falszerkezeteknél, faforgácsból, gipszből szerelt falakhoz. Felhasználható tetők, padlások . A polisztirol szigetelés nagyobb száma egyelőre megkérdőjelezhetetlen, ellenben folyamatosan nő a kőzetgyapot szigetelést választók száma. Ennek oka , hogy a kőzetgyapot páraáteresztő képessége sokkal jobb, mivel a szálas anyagszerkezetben a vízpára akadálytalanul mozoghat, így gyakorlatilag azt . Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés esetén csak fém beűtőszeges dűbel alkalmazható a megfelelő rögzítés érdekében.


Mivel azonban a fém jó hővezető, hőhídmentes dübel használata javasolt, mert annak műanyag feje van. A teljesen homogén szigetelés elkészítéséhez alkalmazható a süllyesztett . Mivel a padlásra nem járunk fel, talán évente néhány alkalommal, nem volt tervben terhelhető szigetelés kiépítése. A legegyszerűbb ilyenkor egyszerű üveg vagy kőzetgyapot alkalmazása, az lehet a leginkább költséghatékony. Ennél sokkal profibb, de drágább is lett volna, ha megbontjuk a padlást és a . Tetőszigetelés , panelszigetelés - befújásos módszerrel, éghetetlen kőzetgyapottal.


Több mint egy évtized tapasztalat, garancia az elvégzett munkára. Folytatjuk cikksorozatunkat a tető és padlásfödém szigetelés tanácsadással, továbbá a rossz kivitelezésből vagy anyaghasználatból adódó hibák összeállításával. Ha pakolni szeretnénk a padlástérbe, alakítsuk ki úgy, hogy terhelhető EPS lapot vagy kőzetgyapot táblát fektetünk, arra pedig OSB lapot.


Anyagát tekintve a legolcsóbb s az általánosan alkalmazottak a gyapotszigetelések, az üveg- és kőzetgyapot. Padlásra a tekercsben kapható megfelelő, amennyiben nem, vagy csak szökőévente járható padlást szeretnénk. A gyártók kínálnak lépésálló polisztirol anyagút, valamint járható kőzetgyapot. Az egyik legkeresettebb hőszigetelő anyag a kőzetgyapot. A nylon zsák az megfelel párazáró fólia helyett a padlás szigetelésénél a kőzetgyapot alatt?


Sőt, olyan is történt már, hogy az átázott szigetelés leszakította a födémet, mivel a súlya háromszorosa lett a tervezettnek. Ez esetben a fűtött tér felőli oldalon, tehát a födém és a kőzetgyapot közé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése