Kisállatok gyerekeknek

Minden gyermek vágyik háziállatra, akit játszópajtásnak tekinthet, ám az állattartás ennél többről szól: a felelősségvállalásról. Egy kétlábú vagy négylábú nagyon aranyos és kedves, de igényli a törődést, legyen bármilyen aprócska is. Nem olyan, mint egy megunt játék, amit bármikor félre lehet dobni, . A tengerimalac nemcsak bájos, hanem remek játszótársa is lehet a gyerkőcnek.


Szereti a hasát, bármilyen zöldséget, gyümölcsöt szívesen foga ugyanakkor tápot is kell neki adni. A malackát nem zavarja, ha nyúzza a gyerek - persze csak finoman -, sőt, egyenesen kiköveteli, hogy foglalkozzanak vele. A gyerekek általában előnyben részesítik azokat az állatokat, amelyeket simogatni is lehet, azonban sokan mégis vonzódnak a hüllőkhöz – a dinókról nem is beszélve. Az ékszerteknős nem éppen az interaktív állatok csoportjába tartozik, azonban csemetéd gyönyörködhet benne és megfigyelése akár . Nem árt, ha tudjuk: nem minden kisállat való mindenkinek.


Léteznek azonban olyan fajok, amelyek nemcsak igénylik, de jó eséllyel át is vészelik a gyerekek határtalan szeretetét és törődését. Sok család azért nem tart otthon állatot, mert félnek, hogy hogy jönnének ki a gyerekkel. Való igaz, vannak olyan fajok, melyeket nem ajánlatos kicsik mell.


Egyszer eljön az a pillanat - legyünk gyerekek vagy felnőttek -, amikor ráébredünk, hogy szükségünk van valamilyen állatkára, akit szerethetünk,. Mivel roppant nagy a mozgásigénye, igen fontos szerep jut a mászásra, futásra alkalmas alkalmatosságoknak is, melyeket kisállat -kereskedésekben . Kisállatok otthonra: szagtalan futóegeret vagy pufók csincsillát? Ha a gyerek állatot akar, és nem kifejezetten kutyát, macskát, akkor általában akkor valami naaaagyot, vagy valami Egészen Aprót. Hát akkor legyen valami köztes. Lehet hal, madár vagy terráriumlakó – a mai téma a harmadik kategória, . Az egzotikus állatok igen kevés gondozást igényelnek.


Egyes fajokkal néhány naponta, másokkal elegendő havonta egyszer foglalkozni. Fontos, hogy a legtöbb állat nem látja kárát a gondozó hosszabb-rövidebb távolléteinek, egyes állatokat akár egy hónapra is magukra hagyhatunk – mondja Nagy . A gyerkőcök régóta szeretnének már kis kedvencet, akiről ők gondoskodhatnak, de nem elég nagy a kert? Nem kell feltétlenül lemondani a kisállat tartásról azoknak sem, akik kisebb lakásban, vagy nem kertes házban élnek!


Lapozós cikkünkben most olyan kisállatot mutatunk nektek, akik lakásban is . A család kedvenc állata a gyerek legjobb barátja kell, hogy legyen. Az állatok felelősségtudatra tanítják a gyereket, ha ő eteti, sétáltatja, vagy tisztán tartja Buddy-t vagy Fido-t. Az állatok nagy örömet jelentenek, de rengeteg munkát, figyelmet, törődést is igényelnek - nyilatkozta Karyn Collier hatósági . A hörcsög harapós lehet, ráadásul büdös is, és ha véletlenül megharapja, komoly betegségeket lehet tőle kapni.


A papagáj meg nagyon zajos. Kutya esetleg, de kizárólag az udvarra, és olyan fajtát, ami tuti nem bántja a gyereket. Amit ugye előre nem tudhatsz. Miben segítenek az állatok a gyerekeknek ? Anke Prothmann a Lipcsei Gyermekpszichológiai Klinika Állatokkal Támogatott Terápia Csoportjának vezetője autista gyerekek fejlesztésével foglalkozik. Nemzetközi statisztikai adatok szerint az utóbbi fél évszázadban ugrásszerűen nőtt ezen gyerekek.


Temérdek pénzt költünk kedvenceink etetésére, felszerelésére . Ha a hellyel nincs probléma, akkor viszont a törpemalacok igazán jó társak lehetnek, hiszen nagyon okos állatok. Utóbbi okán könnyedén megtaníthatjuk őket különböző trükkökre is. Mindemellett a közhiedelemmel ellentétben nagyon tiszták is: a törpemalacok azon kevés állat közé tartoznak, akik külön . Sok felnőtt vágyik házi állatra, és még több gyerek.


Ha pedig a döntés megszületett, akkor jön csak a neheze: milyen állat legyen az új. Ha háziállat van otthon, a gyerekek már nagyon kis korukban megtanulják, hogy az állatok is érző lények. Nem csak megtanulják, de saját maguk tapasztalják meg, hogy az állatok is éreznek fájdalmat, éhséget, fáradtságot, örömet, pont úgy , ahogy ők maguk is. Megtanulják tisztelni az állatokat, ezáltal felnőtt korukban is.


Rengeteg csodálatos élményt hoz magával egy kisállat a háznál, arról nem is beszélve, hogy egy gyermek már fiatalon megtanulhatja, milyen felelősségteljesen foglalkozni egy. Az első gondolat valószínűleg minden szülőnél ugyanaz: valamilyen szőrös, szeretnivaló állatot választana a gyereknek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése