Mit nevezünk internetnek

Ami az arányokat illeti: az internetre kapcsolt számítógépek száma havi átlagban 10–-kal vagy még többel növekszik. Mivel az internet egymástól különböző hálózatokat köt össze, a felhasználó bátran választhat bármilyen eszközt munkája elvégzéséhez, az adatokat a hálózaton keresztül egységesen tudja kezelni. További előnyként egy ilyen elektronikus hálózat kapcsolódhat az Internethez is, azaz gyakorlatilag az egész világgal levelezhetünk. Erőforrások megosztása:.


A számítógépes hálózatra csatlakoztatott minden számítógépet – a szerverek kivételével – munkaállomásnak nevezünk. URL-nek (Universal Resource Locator) nevezzük. Ettől kezdve nevezzük ezt a hálózatot INTERNET-nek.


Az ARPANET megszűnt, átadva a helyét egy sokkal gyorsabb hálózatnak, az NSFNET-nek. GERINCHÁLÓZATOK ÉPÍTÉSE TÖBB ORSZÁGBAN. WORLD WIDE WEB (WWW) bevezetése. Az Internetet napjainkig is tartó dinamikus növekedés és . Ezt nevezzük internetnek. A kifejezés nem valamiféle pátosszal teli fokozás (mint például a királyok királya), hanem egyszerűen arra utal, hogy sok-sok hálózatból álló összetett rendszerről van szó.


Az internet tehát a hálózatok hálózata. Ahhoz persze, hogy a sok, egymástól független számítógép-hálózatot össze lehessen . Arra, hogy ma pontosan milyen sávszélességtől nevezünk egy internet kapcsolatot szélessávnak, nincs szabvány. Etikettnek nevezzük a társadalmi érintkezés formáinak elfogadott rendszerét. Az informatika fejlődése új kultúrát teremtett saját szokásokkal, viselkedési normákkal, illemszabályokkal. Aki részesévé akar válni ennek a világnak, annak meg kell ismernie, és be kell tartania ezeket a szabályokat.


A feladat egy olyan hálózat készítése volt, amely kommunikációképes marad akkor is, ha egyes részei működésképtelenek lesznek, vagy ha a vonalak egy része megsérül, . A feladatok megoldásához rögzíteni kellett a hálózatban lévő gépek kommunikációjának szabályait, amit protokollnak nevezünk. A kifejlesztett hálózat bővült, felhasználása átalakult, s egyre nagyobb adatforgalmat bonyolított le. Az így kialakult hálózatot Internetnek nevezték el. Kapcsolódás az Internetre. Amikor valaki tehát az internetre csatlakozik, kapcsolatba kerül a többiekkel, megteremti a lehetõségét az adat (információ) áramlásának.


Intranetnet nevezzük azokat az Internetes technológiákat használó hálózatokat, melyek az Internettõl eltérõen egy adott körben, többnyire egységes . Ahogy pedig a gazdaság és kereskedelem is felismerte jelentőségét, a hálózat világméretűvé nőtt szinte pár év alatt. Szerkesztői megjegyzés: Hogy mit nevezünk Internetnek , az attól függ, hogy hogyan határozzuk meg az Internetet. A bejegyzés kategóriája: hírközlés, informatika, Internet, szakirodalom, távközlés, technika. Kiemelt szavak: ARPANET, hírközlés története, Internet . Valamivel könnyebb helyzetben voltam, mint aki . De mi a legjobb dolog, amit az internetnek köszönhetünk az elmúlt húsz évből? Eötvös Gimnázium és Szakközépiskola Ki használja az Internetet?


Mit nevezünk Internetnek ? Definiálja, mit nevezünk számítógépes hálózatnak! Válassza ki, hogy topológia alapján milyen topológiák létreznek a felsoroltak közül! A kidolgozói nem tudhatták, hogy évtizedekkel később egy olyan technológia, melyet internetnek nevezünk , életünk minden részét átitatja. Az SSbiztonsága azon az előfeltételezésen alapult, hogy a technológia csak a távközlési szolgáltatók számára elérhető, és nem fér hozzá a nagyközönség.


Hálózati ismertek, HTML. A hadiiparnak és a nemzetvédelemnek köszönhetően létrehozták az egész Földre kiterjedő számítógépes hálózati rendszert, melynek alapelvei között volt a cél több úton történő elérése, valamint a több központ alkalmazása. De akár kisebb térben gondolkodva ma már nélkülözhetetlennek tűnik a . Nevezzük ôket net-generációnak. Sokuknak még nincs csatlakozása a nethez, de zömük többé-kevésbé otthonosan mozog a digitális közegben.


Majd mindegyikük játszott videojátékokat. A serdülôk túlnyomó többsége arról számol be, hogy tud bánni a számítógéppel, majd kétharmaduk már használta az internetet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése