Padlófűtés kombinálva radiátorral

Hálószobában illetve emeleti szinten lévő szobákban a lebegő por jelensége miatt csak a radiátorokat érdemes alkalmazni. Emeleti (tetőtéri) fürdőszoba esetén is érdemes padlófűtést kombinálni törölközőszárító radiátorral. A padlófűtés és a radiátoros fűtés egyidejű alkalmazása megfelelő vezérlés . Az esetek többségében nem tisztán radiátoros fűtés, vagy csak padlófűtés készül a lakóépületekben, ha- nem a két fűtési mód kombinációja. A hőtermelő (kazán, hőszivattyú) felmelegíti a fűtővizet, amely a csőrendszeren keresztül, szivattyú segítségével jut el a radiátorokig. Mindezt leszámítva padlófűtéssel kombinálva az egyik legjobb hőérzetet biztosítja ez a megoldás.


Gyakori kérés, hogy a helyiségek egy része padló-, más része radiátoros fűtéssel működjön. A radiátoros fűtés magas hőmérsékletű fűtésrendszer. A kettőt kombinálni lehet, de nem igazán célszerű mivel a korszerű kondenzációs gázkazánok alacsony . Az újépítésű lakásokban továbbra is a fűtőtestek használata - esetleg padlófűtéssel kombinálva - nyújtja a leginkább költséghatékony megoldást.


Fontos tudni, hogy a radiátor jórészt a levegő felmelegítésével fűti fel a helyiséget. Ezért a radiátorokat úgy kell elhelyezni, hogy ez a hőáramlás zavartalan legyen. Fokozódó népszerűsége köszönhető annak, hogy az emberi szervezet által ideálisnak érzett hőmérséklet-eloszlást a padlófűtés sokkal jobban megközelíti, mint a radiátoros fűtés. Ezen túlmenően, egy sor előnnyel rendelkezik a hagyományos radiátoros rendszerhez képest, mint például az optimális . A felújítás során a ház fele padlófűtéses lett, a másik fele, a szobák viszont radiátorosak maradtak.


Nem mertem mindenhova padlófűtést rakatni. A gond az, hogy a radiátorok hamarabb felmelegenek, hamarabb befűtik az egész házat, és kikapcsol a kazán, még azelőtt, hogy a padlófűtés. Ha a padlófűtési rendszer kombinálva van radiátorokkal , akkor sincs szükség hőcserélő beiktatására hiszen önmaga állítja elő a kevert, alacsonyabb hőmérsékletű meleg vizet a padlófűtés számára.


Felszereltségi skála széles és minden igényt kielégítő, az osztó termo motorral(termo fejjel) felszerelhető hogy akár . Kutatások azt mutatják, hogy a padlófűtés önállóan nem képes energiatakarékosan biztosítani a megfelelő hőkomfortot. Azonban a padlófűtés alacsony hőmérsékletű radiátorokkal kiegészítve, sokkal energiahatékonyabb lesz. A termosztát a földszint központi helyén van.


Ebből kifolyólag rengeteg problémánk van. Fűtés bekapcsolása esetén a kazán addig dolgozik, amíg az egész alsó szint . Szakmai berkekben néhány éve még heves viták folytak a padló-, a fal- és a radiátoros fűtés hatékonyságát, egészségi szempontjait vagy gazdaságosságát illetően. A vita a padló-, de méginkább a falfűtés javára látszik eldőlni, mégis sokan ódzkodnak tőle. Talán azért kedvelik annyian, mert az emberi szervezet által optimálisnak érzett hőmérséklet elosztást a padlófűtés sokkal jobban eléri, mint a radiátoros fűtés. A következőkben alapvetően a kétféle fűtési technika mellett és . Még el kell mondanom, hogy a padlófűtés sokkal lustább, mint a radiátoros , azaz sokkal lassabban érezteti hatását, jóval később éri el a szoba hőmérséklete a termosztáton beállított értéket, viszont egyenletesebb a fűtés.


Ez azt jelenti, hogy adott esetben a padló köre fele, harmada annyit kapcsol ki-be, . Egy korszerű házban a felületfűtés a leg praktikusabb egy takarékos fűtési berendezéssel kombinálva. A fenti megfontolásokból célszerű a padlófűtést hagyományos radiátoros fűtéssel kombinálva alkalmazni. A gyakorlatban ezeket a drága és . Láto azért mert vkinek nincs, még nem rosszindulatú, és nem is irigy! Kombinálva radiátoros fűtéssel. Jó megoldás a padlófűtés és a radiátoros fűtés vegyes alkalmazása, még egy helyiségen belül is.


Radopress-watt-katalgus. Padlófűtés radiátoros fűtéssel kombinálva. Vegyes fűtési rendszer esetén a kis hőtehetetlenségű radiátorok sokkal rugalmasabbá teszik az önmagában nagy hőtehetetlenségű, átmeneti időszakban nehezen szabályozható padlófűtést.


Ha éjszaka még hideg van, de nappal már meleg, előfordulhat túlfűtés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése