Parketta utólagos hőszigetelése

Ezen kívül – különösen a padlók esetében - az utólagos hőszigetelés meglehetősen nagy gonddal, átalakításokkal (pl. parketta felszedése, belmagasság csökkentése, küszöbök átrakása stb.), felfordulással jár. A padló szigetelését alapvetően két féle módszerrel szokás végezni. Lépészaj és hideg padló lassan a múlté. Ebben a filmünkben bemutatjuk Önnek a padlószigetelés néhány fajtáját.


Elektromos padlófűtés beépítése és utólagos hőszigetelése. A padlófűtés hőszigeteléséhez használatos német rendszer és anyagai. Egyre többen próbálnak utólagos hőszigeteléssel javítani lakásuk, házuk energiahatékonyságán.


Lássuk, milyen anyagot és technológiát használhatunk. Mikor érdemes saját kézügyességünkre hagyatkozni, és mikor szakemberére? Az elmúlt mintegy két évtizedben, ahogy szigorodtak az épületek . A homlokzat és a tető megfelelő mértékű hőszigetelésének szükségszerűségét nem kell magyarázni, azt azonban kevesen tudják, hogy egy épület teljes energiaveszteségének közel -a a talaj felé adódik át.


Célszerű tehát, hogy ebbe az irányba is megfelelő nagyságú ellenállást állítsunk a hőáram útjába. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy az utólagos hőszigetelés is engedélyköteles. Erre csak akkor van szükség, ha műemléképületről vagy teljes homlokzatváltásról van szó, így emiatt nem kell halogatnia. A ház szigetelés során mit szigetel először? Milyen legyen a kivitelezés?


Családi ház utólagos hőszigetelésekor mire figyeljen még? A parketta alátét lapokat használják új építésű helyiségek parkettáinak lerakásánál és meglévő padlók felújításánál is, amikor a régi felületet nem veszik fel, egyszerűen rákerül az alátét, majd az új laminált parketta. Elsősorban laminált parketta alá ajánljuk. A lapok porózus szerkezete jó hőszigetelést biztosít, a padló . Az ehhez hasonló utólagos hőszigetelés egyik nagy problémája a beltéri ajtók, az erkélyajtó és a bejárati ajtó küszöbszintje. Persze lehet emelni az ajtók küszöbszintjén (ajtólapból levágni, küszöböt feljebb hozni) de . Ismert, hogy minél nagyobb a különbség a hőszigetelt és a szigeteletlen szakasz hőátbocsátási tényezője között, annál erősebb lesz a hőhíd hatása, annál könnyebben fog a nedvesség lecsapódni a kritikus felületeken, ami után már egyenes út vezet a penészesedéshez.


Sajnos, utólagos hőszigeteléshez. A mai hőtechnikai és felhasználói igényeket tekintve elkerülhetetlen az épületeink földszinti padlószerkezetének megfelelő hőszigetelése a vízszigetelés megléte mellett. Egy földszintes (alápincézetlen) családi ház lehetséges hővesztesége, elérheti a -ot is a talajon fekvő padlón keresztül.


A jól tervezett hőszigetelés. Sokkal egyszerűbb, és olcsóbb is, mint egy járható, szigetelt padló felület utólagos elkészítése. A kérdésem az lenne, hogy ha visszaszedném a laminált parkettát mit lehetne alá tenni közvetlenül hőszigetelést (polifoam, nikecell ?) majd. Ezzel szemben egy kész épületnél az utólagos külső vagy alsó nedvesedés elleni szigetelés soha nem könnyű feladat. A leggyakrabban előforduló hibák: a talajnedvesség felszívódása a falakba, lábazatokba, a pince- vagy mennyezeti sarok nedvesedése, gombásodása.


A rosszul hőszigetelt falazatok vagy a hőhidak . Lépésálló szigetelő anyagok leggyakoribb típusa az EPS-1lépésálló polisztirol, úsztatott aljzatbeton, padlófűtés rendszerek és szárazpadló rendszerekben. Padlófűtés parketta , laminált padló alá. Ha utólagos padlófűtést szeretnél telepíteni, az első, amit át kell gondolno hogy milyen burkolatot tervezel a padlófűtésed fölé tenni. Sokan nem fordítanak megfelelő figyelmet az alapos szigetelésnek.


Sokszor hallani arról, hogy a belső oldali hőszigetelés nem jó megoldás. Ugyanakkor sok olyan helyzet van (pl. értékes vagy tagolt homlokzat, vagy amikor egy társasházban egy lakás energetikai korszerűsítése kerül szóba) amikor egyszerűen nincs más megoldás az utólagos hőszigetelésre , mint ez. A lépés- és kopogóhangok elleni szigetelés területén igen nagy kihívást jelent a meglévő épületek padlószerkezeteinek utólagos - szintemelés nélküli - akusztikai javítása.


A hangszigetelő lemezekre közvetlenül fektethetünk hidegburkolatot, illetve parkettát. Hidegburkolat esetén kétkomponensű . Ezt megelőzően adták ki az MI-04. Irányelvek az épületek hővédelmének utólagos fokozására című műszaki irányelvet, ami meglévő épületek hőszigetelése megtérülési idejének számítását határozta meg, jelezve a rekonstrukcók jelentőségét. A kék szín mutatja, hogy a ház falainak külső hőmérséklete sokkal alacsonyabb a megfelelő hőszige- telésnek köszönhetően.


A hőszigetelés a Rockwool termékével, a Frontrock Max. E homlokzati hőszigetelő -anyaggal történt. Utólagos hőszigetelés YTONG Multipor ásványi hőszigetelő lappal, Xella. Lábazat terasznál alápincézett épület .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése