Lefolyó tisztítása trisóval

Dugózzuk le a lefolyónkat , hogy az elegy gőzei is dolgozni tudjanak. Kis szerencsével a kisebb dugulások meg szűnhetnek. Háziasszonyok elmondásából kiderült, hogy a trisó az egyik legjobb házilagos lefolyó tisztító és . Ez pedig nem más, mint a trisó. Pontosan a foszforsav nátriummal alkotott sója, a trinátrium-foszfát. Kristályos, fehér színű és általában por alakban kapható anyag.


De ami ennél fontosabb, hogy a trisó egy környezetbarát és nagyon hatásos lefolyó tisztító , vízkő oldó és víz lágyító szer. Az élelmiszeriparban és a . Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor még nem létezett ennyiféle modern mosogató szer és lefolyó tisztítószer, alapvető felszerelése volt a háztartásoknak. Mivel teljesen környezetbarát, reneszánszát most újraéli, mint.


A beltéri dugulások elhárítására, napjainkban nem feltétlenül van szükség szakszerű segítségre. Az enyhébb, szerves anyagok okozta dugulások megszüntetését ugyanis, házilag is el tudjuk végezni, köszönhetően a számtalan féle, kereskedelmi forgalomban kapható, lefolyótisztító szereknek. Ezekről a szerekről azonban . Az ecet nemcsak a vízkővel szemben hatékony fegyver: szódabikarbónával keverve az egyik legjobb, természetes lefolyótisztító , amely a makacsabb dugulások esetében is segít. Emellett kíméli a csővezetéket, és a bolti tisztítószerekkel ellentétben a pénztárcádat is.


Akár a mosdókagyló dugult el, akár a . A szinte minden háztartási boltban kapható trisó pedig nemcsak a mosógép, de a lefolyó tisztításnál is hasznosnak bizonyul. Reggel öblítsd le forró vízzel - a lefolyó ismét tiszta lesz. A bórax - melyet a penész eltávolítására is . Húsvétkor eldugult a lefolyó , és tegnap a szerelő azt mondta, hogy minden mosogatógépnél ez van, hogy a csőbe rakódik le a trutyi és az meg eldugul. A lefolyótisztító állítólag árt, más ötletem meg nincs. Egyébként a trisó , ha jól tudom, csak a vízkő ellen jó (vagy csak zsír?), a zsír ellen nem.


Amennyiben, nem akarunk drága, bolti lefolyó tisztítószerekkel kísérletezni akkor mindjárt itt a Trisó. Miből áll a Trisó : Foszforsav nátriummal alkotott sója, fehér színű, kristályos szerkezetű, legtöbbször por alakú kiszerelésben kapható anyag. Lefolyótisztítás otthon trisóval ,ecettel,szódabikarbónával és egyéb a dugulást megszüntető szerekkel.


Az otthoni duguláselhárítást végezhetjük WC pumpával, trisóval , ecettel és szódabikarbónával. Ha ezután sem járható át a lefolyó , akkor következhet a trisó. Mi fog történni ha a trisó vízzel keveredik? Mire is volt jó a trisó ? Tudtad hogy a trisót régebben házi tisztító szerekhez alkalmazták csak. Sokan nem tudják, hogy az egyik legjobb vízkő eltávolítónak számító trisó például, nemcsak a mosógépekkel képes csodát művelni.


Ez esetben megpróbálkozhatunk a szifon szétszerelésével, illetve a csőgörénynek nevezett lefolyótisztító eszköz alkalmazásával is. Amíg a lefolyótisztító szereket sokszor flakkon számra kell önteni a lefolyóba, addig a mosószódából igen kevéske is elegendő a dugulás megszüntetéséhez. Használata igen egyszerű. Az egyik legkedveltebb házi duguláselhárító praktika a trisó.


A duguláselhárítás mellett a csövek állandó karbantartására is használható, amennyiben havonta egyszer. Ilyen esetekben javasolt a trisó használata, amely vízkőoldó hatással is rendelkezik. Ha havonta egyszer alkalmazzuk, megelőzi a csövek idő előtti elöregedését és tisztán tartja azokat.


Ezek bármelyike alkalmas házi lefolyótisztításra , akár magában, akár egy másikkal keverve. Ha otthon, saját kezűleg . A trisót megelőzésképpen is használhatjuk. Nemcsak a mosógép tisztításánál , de a lefolyók esetében is hasznos lehet a trisó. Az ecetes-szódabikarbónás megoldás további előnye, hogy megszünteti a kellemetlen szagokat is, ami a lefolyóból árad. Ha úgy látjuk, hogy nem ment le . A alábbi praktikák főleg a még átfolyó lefolyó tisztítására valók, de ha kellő türelemmel alkalmazzuk, a dugulást is megszüntetik.


A szódabikarbóna – ahogy az más. A háztartási boltokban kapható trisó a mosógép élettartamának meghosszabbítására is jó, de a makacs dugulást is feloldja. Ami eldugulhat, az előbb vagy utóbb el is dugul. Kétségbeesetten szaladunk a legközelebbi áruházba lefolyótisztítóért , elővesszük a WC-pumpát, hosszan folyatjuk a forróvizet, ha mázlink van, egy időre megoldódik a problémánk. Vannak azonban helyzetek, amikor a házi praktikák már nem működnek és . A házi lefolyótisztító hozzávalói: csésze szódabikarbóna, csésze ecet, forró víz.


A módszer: öntsük a szódabikarbónát a konyhai lefolyó nyílásába. Ezután a szódabikarbóna-ecet maradékát .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése