Gyümölcssaláta alaplé

Kategória: gyümölcssaláta. Karácsonykor, amikor már mindenkinek töltött káposzta, halászlé és bejgli túladagolása kezd lenni, akkor igazán jól jön egy könnyű, friss, hideg gyümölcssaláta. Most mindenki arra gondol, nyilván, hogy ez lesz a recept? Több tízezer bevált Recept.


Diéta, fogyókúra, életmód tanácsok egy helyen! Nem kell továbbá komoly bevásárlásba bonyolódni elkészítéséhez, sőt, ha szerencsénk van, a hozzávalók a saját kertünkben is megteremnek. Téli gyümölcssaláta - diétásan! Télen, a napfény hiányos időben szervezetünk kicsit legyengül, veszít a fittségéből.


Ezt könnyen visszaállíthatjuk, ha elég vitamint veszünk magunkhoz. A lényeg, hogy sok gyümölcsöt fogyasszunk. Ha nem akarjuk csak úgy magában enni, akkor tálalhatjuk ízlésesebben is. Mennyei Friss gyümölcssaláta recept!


Most, hogy ismét elérkezett a gyümölcsszezon, hát vessük is bele magunkat az ízes, színes, vitamindús gyümölcskavalkádba, és élvezzük amíg a jó idő engedi! Ez a friss gyümölcssaláta recept egyszerűen elkészíthető, igen látványos, és nagyon ízletes. Fűszerek és izgalmas gyümölcsök teszik különlegessé az egzotikus téli salátát. A fogyókúra idején tízóraira, de akár uzsonnára is remek választás egy tálka gyümölcssaláta.


A legjobb ha mindig idénygyümölcsből készíted hiszen ezekben van a legtöbb vitamin és ásványi anyag, nem úgy mint a kényszerérett társaikban. De ha tavasszal és nyáron gondolhatsz az, őszi-téli hónapokra is . Elkészítés: A mézet összekeverjük a citrom kicsavart levével és a húsával, valamint kevés reszelt citrom és narancshéjjal – ez lesz az öntet. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tálalás előtt búzacsírával megszórjuk. Gyerekkoromban Anya sűrűn csinált gyümölcssalit – mégpedig alkohollal, és nem volt tilos ennem belőle.


D A kedvencem benne a roppanós szilva volt (habár nem vagyok szilvarajongó) de a barackot is szerettem. Dinnyét csak ritkán tett bele, szinte csak akkor, . A zöldségesnél finom szőlőt vettem a minap, de olyan hamar elfogyott, hogy muszáj volt megint beszereznem egy-két szép nagy fürtöt. Ha már ott voltam, vettem mellé szilvát és körtét is, és összeházasítottam őket a hűtőben megbújó almával. Vitamindús reggeli kerekedett belőle, amit a méz és a gyömbér . Időnként nagyon jól tud esni egy-egy könnyedebb saláta is, vannak időszakok, amikor kifejezetten ezeket kívánjuk. Nagyon finom lett, vajas pirítóssal, illetve fehér kenyérrel ettük.


Az uborkát krumplihámozóval megtisztítjuk. Természetesen lehet késsel is, de a hámozó takarékosabban bánik a zöldségekkel a héj eltávolításakor. Mosás után uborkagyaluval felszeleteljük. Megszórjuk az evőkanálnyi sóval és jól átkeverjük. Nagyjából fél órát állni hagyjuk.


Ráöntjük a gyümölcslevet, belereszeljük a citrom héját, majd belecsavarjuk a levét is. Jól összekeverjük, hűtőbe tesszük, 1- 2 . Egzotikus gyümölcssaláta. A másik blogomon már említettem, hogy nálunk a Jézuska sokféle gyümölcsöt hoz, amiből gyümölcssalátát szoktunk készíteni. Az idén is szerencsére többfélét tudtunk venni, csak a banán maradt el, mert nagyon drága volt errefelé. Mivel nagyon kapós, így csak egy . Persze, ha gyerek is eszik belőle.


Az enyém ebből nem szokott. A Bulkshopban kapható sótlan ételízesítő nemcsak sótlan, hanem minden más adalékanyagtól is mentes. Egy tökéletes szárítmány, pontosan azokkal az összetevőkkel, amelyeket egy zöldségalaplé készítésekor használnánk.


Használjuk hát alaplé készítésre. Az alaplevet aztán nagyon változatosan .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése