Glettelés csiszolópapír

Sokan szívesen vállalkoznánakarra, hogy pl. Szó, mi szó, ez szakértelmet igénylő munka, ám a repedések, mélyedések és egyéb falhibák kijavítása azért nem olyan ördöngös feladat, hogy az ügyes. A csiszoláshoz ideális a 180-as szemcsenagyságú csiszolópapír. Akár géppel, akár kézzel végezzük a munkát, elegendő lágyan a felületre nyomni, ettől már sima lesz a fal. A sarkok és a mennyezet kényes pontjai a falfestésnek és az előkészítésnek.


A sarkokban nehéz egyenletesen elsimítani glettet, a mennyezeten. A falakat a padlótól a mennyezetig. Faáru csiszolásánál használhatunk csiszoló szivacsot, hogy a résekbe is bejussunk vele. Glettelés – simító réteg.


Mint minden felújítási munkálat, így glettelés előtt is érdemes takarófóliát vagy újságpapírt lerakni a földre, megelőzés céljából. Keverjük a vízbe a glettet, amíg vajszerű állagot kapunk. Mindig a vízbe tegyük a glettet és ne fordítva. Attól függően, hogy mekkora felületet kell glettelnünk, a keverési útmutatót kövessük a glett.


Finom csiszolópapír (120-ast ajánlanak). Kisebb, nagyobb spakli ( felületjavításhoz, gletteléshez). Festőhenger (vagy centis az ideális). Teleszkópos nyél festőhengerhez. Kis henger, centis, a sarkokban nagyon hasznos kiegészítő.


Rács (a festékbe mártott henger lehúzásához). A glett megszáradását követően a glettelt felületet csiszolópapír vagy csiszolórács segítségével átcsiszoljuk. Belső sarkok a Rigips lapok találkozásánál, vagy a . Megpróbáltam megcsiszolni a falat, de a d. A végső felület simításakor a Super vagy Vario hézagoló anyaggal, vagy a befejezéshez különösen alkalmas Rimano Plus glettel végezhetjük el. Ehhez használjunk minél finomabb csiszolóvásznat és kézi csiszolót.


Figyeljünk arra, hogy a csiszolóvásznat egyenletesen nyomjuk a felületre. Ez a munkafolyamat nagy porral . A helyiségek falairól a régi festéket lekapirgáltuk,a villanyszerelés nyomait most vakoljuk. De ha a glettelés szóba kerül,mindig megfutamodunk. Nem vagyunk hozzáértő szakemberek,csak kispénzű barkácsolók.


A gipszkarton hézagolásának menete a következő: Elsô lépés 1. Az öntapadó gipszkarton hézagerősítő szalagot felragasztjuk a száraz lemezre. A hézagerôsítô szalagon keresztül hézagoló anyaggal teljesen kitöltjük a hézagot, vagy 3. Az üvegszálas vagy papír hézagerősítő szalagot acélspatulával a frissen felhordott . Az egyik legjobban sikerült tanácsadó összeállítás szobafestés előtt állóknak. A következő lépés a mennyezet festése és a második glettelés.


Es fehlt: csiszolópapír.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése