Beton térkő rétegrend

A következő teendő a teherhordó réteg kialakítása. Ez a réteg készülhet homokos kavicsból, zúzott kőből, és földnedves betonból is. A lényeg hogy a felhasznált anyag agyagmentes legyen mert elszíneződést . Szárazon lehúzott homok vagy zúzalék ágyazat. Kövek állandó rögzítése esetén ágyazó habarcs is szükséges.


A kövek rögzítéséhez alkalmazható beton , vagy akár . Ha a burkolat széleire előregyártott beton szegély elem kerül beépítésre és a burkolat szélei párhuzamosak , akkor 1-sor térburkoló követ szárazon. A térburkolat terhelésétől függően változó mélységűre szedjük ki a térkő burkolat alapját. A szegélyt közepes erősségű, közeli betonüzemből rendelt(C1C12), vagy házilag kevert (lapát sóder, lapát cement) földnedves betonba fektetjük és két oldalról megtámasztjuk. Fontos megjegyeznem, hogy a földnedves beton csak megfelelő tömörítés után éri el a jó szilárdsági fokot.


Hogyan rakjuk le a térköveket a régi betonra ? A térkövezett burkolat felfagyásának megelőzése, helyrehozása. Milyen szempontokra figyeljen térkő burkolata tervezésekor? A mélységet a megválasztott rétegrend vastagságának megfelelően kell meghatározni. Betonágy készítése: földnedves betonból készítsen ágyazatot a . A járdaszegély – mivel jóval mélyebben van a földben, mint a térkő – megakadályozza, hogy a terhelés során megsüllyedjenek a szélső térkövek. Biztosan látott már ilyet mindenki, de a lenti metszeti ábrán be is mutatjuk, mire gondolunk.


A talaj kiemelése és a szegélykövek lerakása után kezdődhet a feltöltés. A térkő nem azért süllyed meg, vagy esetleg nem azért törik el egymás mellett több darab, mert maga a kő rossz, hanem az ágyazat nem megfelelő, vagy nem. Találkoztunk már azzal, hogy a térkő mellé nem raktak szegélyt, csak kikenték a szélét egy kis betonnal. NZ finom zúzalékágyazati réteg.


CKt-Thidraulikus kötőanyagú alapréteg. Alap készítése: A térkő alá teherviselő alapot kell készíteni. Ennek alsó rétege az un. Jellemzően darált betont használunk, mert remekül tömörödik, átereszti a vizet és környezettudatos anyagválasztásnak nevezhető. Most én is ott tartok, hogy a térkő lerakás következik.


Felszedtem a régi járdát, kiástam a tükröt. Szegőzés után 8-centi beton. A szegő tetejétől a beton 7centivel van lentebb (a térkő 5cm vastag).


A térkő felületén jelentkező mészkivirágzások a beton fiatal. A KK Beton térkövek lerakása, a viacolor burkolat elkészítése. A földművet a tervezett mélységgel megfelelő mértékben tömörítve, a vízelvezetés.


Korszerű beton térkőburkolatok építése. Napjainkban a térkő burkolatok alkalmazása egyre népszerűbb úgy városi terek magánterületeken belüli burkolatok, parkolók és egyéb helyeken. A rétegrend kialakítás nagymértékben függ a talajmechanikai adottságoktól, valamint talajvíz viszonyoktól az adott területen. Modern, látványos, ugyanakkor letisztult design jellemzi a Trend térkövek világát. A mai minimalista trendet követő megoldások hívták életre a termékcsalád minden tagját.


A természet sokszínűsége. Rusztikus elemek, romantikus formavilág. Mindez a természet nemes egyszerűségébe öltöztetve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése