Forrasztóón olvadáspontja

Ha forrasztó berendezést vásárol, akkor olyan típust válasszon, amelyiknél legalább a forrasztóhegyet lehet cserélni, hogy ezzel tudjon alkalmazkodni a munkavégzéshez szükséges feltételekhez. Ahhoz, hogy a forrasztandó részek hőmérséklete meghaladja a forrasztóón olvadáspontját , még a forrasztás megkezdése előtt . Olvadáspontja 1°C, gyantatartalma súly. E huzalt dezoxidálószer külön adagolása nélkül lehet használni, mert a forrasztóónban végighúzódó fenyőgyantacsatorna tölti be a . A forrasztó ón olvadási pontja 23°C. Fontos, hogy a forrasztandó részek hőmérséklete meghaladja a forrasztóón olvadáspontját ! ISO DIN, Stannol, Loctite.


Sn63Pb3 183°C, S-63Pb37E , S-63Pb37E, 63EN. Sn93Cu 227°C, S-Sn99Cu TC, 99C. Sn95Ag 221°C, S-Sn96Ag TS . Költségtakarékosság címén általában az olcsóbb, de nem igazán ólommentes forrasztáshoz kifejlesztett folyasztószer töltetű forrasztóón használatát írják elő (pl. SnCu1).


Itt ráadásul az olvadáspont is magasabb (2°C körüli). Magasabb hőmérsékleten a folyasztószer hatékonysága csökken. Ezen felül hasznosítják még alkatrészgyártásban és edénygyártásban is.


Az ólommal ötvözött verzió a forrasztó ón , amely -ban tartalmaz ónt és -ban ólomot. Ha az 1mm-es smd ellenállás (nagyítóval jól látható ) mindkét végére feltudjuk forrasztani a 1mm-es madzagot úgy,hogy nem mozdul ki,nem ég el és . Miután a felhasznált forraszanyagnál különböző elemekből álló ötvözetekről van szó, a forraszanyag olvadáspont tartománnyal rendelkezik, vagyis a tiszta fémekkel ellentétben nincs meghatározott olvadáspontja. A munkahőmérséklet a forraszanyag felső olvadáspontjának közelében van.


A keményforrasztásnál a . Ellenben alacsony az olvadáspontja , így egyszerűen lehet fémes kötést létrehozni vele. Z hagyományos ón ólommentes ón. Nem is kell hozzá más, csak egy páka és forrasztó ón.


Az alkalmazott forraszanyag olvadáspontja alapján lágy- és keményforrasztási eljárás ismert. A vörösréz pákafejek alakja a feladathoz igazodó, és gyakori mechanikai és szalmiáksós vegyi tisztítást igényel a forrasztóón korróziós hatása miatt. Csekély szilárdság kötéseket tehermentesíteni kell!


Szilárdság tekintetében megközelíti a hegesztett kötés szilárdságát! A tiszta ón olvadáspontja 2, ∘ C. Azt szeretnénk tehát elérni, hogy a víz még a forrasztóón olvadáspontján, pl. C -on is folyékony halmazállapotú legyen.


A nagy ólom tartalmú forraszanyagok olvadáspontja és kötési szilárdsága magas. Az ón tartalom növekedésével csökken ugyan az olvadáspont , de ezzel együtt csökken a forrasztott kötés mechanikus terhelhetõsége is. Célszerû tehát az okos középutat választani, pl. Napjainkig számos ólommentes, ónalapú forraszötvözetet fejlesztettek ki. A fejlesztések során felismerték, hogy ha a fent felsorolt jellemzők . SOLD250G, Gyantás forrasztóón.


Nem tudom de érdekel a kérdés. Az olvadékból a kétféle fém külön-külön egymás mellett kialakult kristálykákban szilárdul meg. Az ilyen ötvözetek olvadáspontja a két tiszta fém olvadáspontja alatt van. Például a forrasztóón az ón és az ólom .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése