Lapostető rétegrend járható

Rétegfelépítés szerint: ▫ egyenes rétegrend. A lapostető rétegek legfonto- sabb jellemzői, feladatai. Bármilyen járható vagy nem járható megoldásban is gondolkodunk, épületszerkezettanilag és épületfizikailag a leg előnyösebb szerkezet felépítés az egyhéjú (meleg) tetős kialakítás, fordított rétegrendi szerkezetkialakításban. Fordított rétegrend esetében a hőszigetelés a vízszigetelés felett helyezkedik el. Egyenes rétegrendű , nem járható melegtető.


Expandált PS hab hőszigetelés, Austrotherm. A statikai adottságokat figyelembe véve az építtető saját maga dönt a tetőfelület kihasználásáról. Ahol lehetséges, megfontolandó a zöldtető kialakításának lehetősége. Ezzel a megoldással az épület optikai, ökológiai és építészeti szempontból is gazdagabbá válik. Megoldásként szóba jöhet a járható tető kialakítása is, . E szerint különböztetjük meg a járható és nem járható tetőszigetelést is.


A járható és nem járható tetőszigetelés anyagai között alapvető különbségek is vannak, különös tekintettel arra, hogy a szigetelésre kerülő további rétegrend és a használat milyen terhelést okoz elsősorban a hőszigetelés anyagát és teherbírását . A SALAKFELTÖLTÉSES LAPOSTETŐS RÉTEGREND HELYÉBE LÉPETT. HÁTRÁNYOK: - a perlitbeton nem tud kiszáradni a lapostetőben. A hőszigetelés extrudált polisztirolhab, STYROFOAM. Szigetelés rétegrendek – csomópontok. Különböző új lapostetők kivitelezése különböző rétegrendű szigetelés alkalmazását teszi szükségessé.


Az új lapostetők szigetelési munkái során leggyakrabban alkalmazott szigetelési rétegrendeket az alábbiakban közzétesszük. Nem járható tető , acél trapézlemezen. Egyhéjú, egyenes rétegrendű lapostetők inhomogén hőszigetelő.


Az egyhéjú melegtetőknek számos rétegfelépítési-technológiai változata alakult ki az elmúlt évtizedekben. Ezek közül mutajuk be a leggyakoribb változatokat a 275. Itt az egyes rétegfelépítési változatok az igénybevételtől függően nem járható és járható kialakítással is együttesen tanulmányozhatók. Vízelvezetés geometriája. Betonfödémen fordított rétegrenddel szigetelve általában hasznosított lapos tetők (pl. terasztető , zöld tető , járható lapos tető , parkoló tető ) készülnek.


Egyhéjú nem járható lapostető – egyenes rétegrend betonfödémen. E kiadvány a fordított rétegrendű lapostetők hőszigetelését ismerteti a Dow kék színű STYROFOAM extrudált polisztirolhab. A terasztető olyan járható lapostető , ahol a vízszigetelés felett – megfelelő teherelosztó réteg közbeiktatásával betonlap, farács vagy Kraitec Step burkolat készíthető.


Terasztető fordított és egyenes melegtető rétegrenddel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése