Gyógynövények nevei

A következő 2lap található a kategóriában, összesen 3lapból. Az első és egyben (remélem) legjobb gyógynövényes gportal! Egészséges vagy beteg ember - és a gyógyulása.


A gyógynövények képei gyógyhatások leirásaival. Gyógynövények - fajlista latin név szerint rendezve.

Valamennyi hazai gyógynövényt és gyógyító növényt tartalmaz, illetve tartalmaz ajurvédikus és esőerdei gyógynövényeket is. Keresni lehet: betegségek és növények szerint egyaránt. Jelenleg 4db gyógynövényt tartalmaz és folyamatosan bővítjük. Szerző: Rácz Tímea–Ilona.


Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Bölcsészettudmányi Kar,. Bölcsészettudományi Kar,. Ez a fejezet tájékoztató jellegű. Magyar-norvég szak, III.

Az áttekinthetőség érdekében ezen fejezet kapcsolatot teremt a hagyományos kínai gyógyászatban használt és Ph. Eur cikkellyel rendelkező gyógynövények kínai, pinjin nyelven írt nevei és szinogrammjai között. Közismert magyar neve: pongyola pitypang, régi nevei : barátfej, barátfű, kákics, tejesfűvirág. A pongyola pitypangot, amely gyepterületeken nő, a pázsitokban kellemetlen gyomnak tekintik, pedig a beteg emberek számára felettébb értékes gyógynövény. Ismeri a gyógynövényeket és az emberi szervezetre gyakorolt hatásaikat?


GYÓGYNÖVÉNYEK című gyűjteménye. Most egy újabb, jól körülhatárolható rész (a gyógynövények ) feldolgozá- sának a végéhez értem. Arra törekedtem, hogy a feldolgozott gyógynövény - nevek eredetét, létrejöttének okát lehetőség szerint megmagyarázzam, hogy be- mutassam szótörténetüket, és hogy dokumentáljam a magyar növénytani nó- menklatúra . A görögszéna egy világszerte használt gyógynövény , melynek használata több ezer évre nyúlik vissza. Gyakrabban használt magyar nevei : (illatos üröm, egyéves üröm) Artemisia.


Egyéb nevei : ezüsttövis, homokfa, tengerparti homoktövis, európai homoktövis A homoktövis elsősorban a tibeti orvoslásban használt gyógynövény , de hagyományosan Kínában, Mongóliában és Oroszországban is alkalmazzák. Európa országaiban még most kezd elterjedni. Elolvasom a teljes cikket. Maria Treben gyógynövény leírások, gyógynövények hatásai, gyógynövények felhasználása - Eredeti Maria Treben gyógynövény készítmények, termékek, Maria Treben könyv, Maria Treben élete és munkássága. A közismert magyar neve: pongyola pitypang;régi nevei : a barátfej, barátfű, kákics, tejesfűvirág.


A szintetikus vegyületek megjelenésével csökkent ugyan a jelentőségük, de ma is számos orvosságban fellelhetők: a növényekből kivont vegyületek tabletták, oldatok, krémek alkotórészei.

Nehéz így vizsgálni azt is, hogy az egyes növényfajokat mely állapotukban mennyire biztosan ismerik fel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése