Hidrokultúra

Lassan közeledik az ősz. Számunkra, a téli hónapok havazást és fagyot jelentenek, ami az idei évre a kinti kertészkedés végét is jelenti egyben. De aggodalomra semmi okunk.


Ha továbbra is kertészkedési lázban égünk, próbálkozzunk meg pár beltéri kertészkedési módszerrel. Többnyire korai hajtatással foglalkozó termesztő-üzemekben találkozhatunk hidrokultúrás növénytartással, ám ennek egy egyszerűsített változata otthon is kivitelezhető. A hidrokultúrában tartott növények soha nem találkoznak földdel. Ez a megoldás ugyan eléggé természetidegen, ám számos, a földkeverékekkel . Az üzemi termesztésben a hidrokultúrás kertészkedés az, ami a technika csúcsát jelenti, hiszen itt minden szabályozott körülmények között történik.


A vízellátás, a tápanyagellátás, a hőmérséklet és a fény szabályozása is mesterségesen történik az ilyen üzemekben. A siker nem függ a talaj minőségétől . Nincsenek speciális “ hidrokultúrás növények” csak abban térnek el a hagyományos (földes) változatoktól, hogy nem földben hanem agyaggranulátumban gyökereznek. Height false, heightStyle content , active false, c. A módszer lényege abban rejlik, hogy a növény, növénykezdemény nem a földben növekszik, hanem tápoldatban vagy tápoldattal rendszeresen átjárt . Tudni kell azonban, hogy a hidrokultúra bevezetése a vizekkel szembeni fokozott igényességet tételez fel és a hagyományoshoz képest fokozottabban jelentkeznek a környezeti és egészségvédelmi kockázatok. A gazdák jelentõs része kevés földterületen volt kénytelen megélhetését biztosítani.


Egy harmadik dimenzióba . A beltéri hidrokultúrás (vízkultúrás, hidropóniás) kertek iránti érdeklődés gyorsan növekszik – és jó okkal. Az ablakban létrehozott hidrokultúrás kiskert jelenti az ideális megoldást mindazon városlakó növénybarátok számára, akik híján vannak a szabadtéri ültetőterületnek. Olyan izgalmas és magával .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány