Stukatúr födém rétegrend

Födém átalakítással kapcsolatban lenne kérdésem. A kérdés az lenne, hogy a stukatúr mennyezetet meg lehet-e hagyni eredeti állapotában és erre építeni a gipszkarton . Az alsó felülete lehet lapolással elhelyezett natúr gyalult deszkázat (pórfödém), deszkázatra készített nád erősítésű stukatúr vakolat, vagy nádpallóra készített stukatúr vakolat. A fafödémek egyik legfontosabb jellemzője, hogy a födém , és a tető szaruzata egy szerkezeti egységet alkot, szerkezetileg . Ilyen rétegrendet tényleg ritkán látni.


Ráadásul az egész lehajlott, majd leszakad. A fa födémgerendák oldalaiba mély, vésett. A kész födémet alul még egy nádszövet réteggel hoztak egységesre, majd bevakolták, meszelték.


Felül a födémgerenda tetjét ledeszkázták és újabb . A padlásfödém szigetelés megspórolja Önnek ezt a pénzt. Biztosan rémlik még valami a fizika órán . A rétegrendek jelöléseinek első karaktere a födém elhelyezkedését (Z = zárófödém,. K = közbenső födém ), második karaktere a fafödém alaptípusát (P = pórfödém, Cs = csapos gerendafödém) azonosítja. Az így kialakuló négy kategóriában négy-négy, összesen tizenhat rétegrendet vizsgáltam, ezek rajzai . A kérdésem az lenne, hogy mivel kellene még a födémet szigetelni, illetve szükséges- e a salak eltávolítása a födémről. Cellulóz szigetelésre gondoltunk a deszkák közé, vagy . Régi építésű, de új épületeknél is, a hőveszteség nagy része a födémen jelentkezik.


A párazáró fóliát nem tudom egybe lerakni. Az illesztéseknél mivel tudnám összeragasztani? Felülről lefelé haladva a rétegrend a szokásos, sár(agyag) tapasztás felső deszka burkolat geranda(légrés) alsó deszakborítás strukatúr vakolat.


Több helyen is igyekeztem tájékozódni a hogyanok felől. Szigetelés esetén fontos ellenőrizni, hogy a szerkezetnek nincs e vizesedése, mert abban az esetben csak . A födém a különböző rendeltetésű épületek és építmények, valamint ezek helyiségeinek lefedésére, az egymás fölé kerülő terek térelhatárolására szolgáló, vízszintes szerkezetek. A födémszerkezeteket önsúlyra, valamint a helyiségek rendeltetésszerű használatából származó hasznos terhelésre kell méretezni. Utoljára pedig azt hogy elképzelésem szerint szeretném ezt felrakni a plafonra a szobámban egy stukatúr mennyezet alá. A leírt rétegrend alapján (amennyiben szakszerűen készült a födém rétegrend ) elméletileg már rendelkezik egy párazáró réteggel a szerkezet, így nem fontos újabb fólia elhelyezése, . U=68-lehet az a födém a fenti rétegrenddel , azaz az átlag stukatúr födémet bőven veri.


A járható padlásos rétegrend lehet. Az alsó felületet többnyire stukatúr vakolattal is ellátták, felül pedig koronként különféle anyaggal fedték (sár, agyag, salak, könnyűbeton). Az üreges szerkezetű borított födém hőátbocsátási tényezője a jelenlegi, nem túl szigorú követelményeknek sem felel meg, . Es fehlt: rétegrend VÁLYOGHÁZAK- födémek, gerendák, áthidalások valyog. Az elsők építése kevesebb anyagot kíván, és a gerendák megfelelő kiosztásával szép, látványos szerkezet alakítható ki. A második típus építése több anyagot kíván, ám ha fontosnak tartjuk a sík . Az alsó részét van ahol stukatúr vakolattal is ellátták, felül pedig tájegységenként változó anyaggal fedték . Ha egy átlagos gipszkarton mennyezetről van szó, akkor a következő átlagos rétegrendet szokták alkalmazni alulról- felfelé.


A hőkamerás mérések alapján a belső léghőmérséklethez képest a mennyezeti födém felületi hőmérséklete 1–Celsius-fokkal alacsonyabb, ez nagyfokú hőveszteséget mutat. Jól hőszigetelő födém esetén a. A lapostetők szigetelése előtt fontos a tervezés, a rétegrendek végiggondolása.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Ereszcsatorna lejtése