Hidrokulturas novenyek

Ennek egyik elõnye, hogy a növények gondozása sokkal kevesebb odafigyelést követel, mégis szépek és egészségesek lesznek. Miért kerestek alternatívát a föld helyett? A föl amiben a növényeket ma nevelik, alapvetően más, mint régen.


Nem komposztálással állítják elő, hanem döntően tőzeg és egy kevés adalékanyag. Könnyebb, kényelmesebben használható, olcsóbb. De aki nem változtat a régi öntözési gyakorlaton . Többnyire korai hajtatással foglalkozó termesztő-üzemekben találkozhatunk hidrokultúrás növénytartással, ám ennek egy egyszerűsített változata otthon is kivitelezhető. A hagyományos – edény-földnövény – kertészkedés mellett van másféle lehetőség is egyes kedvencek tartására.


A hidrokultúrában tartott növények soha nem találkoznak földdel. Ennek lényege, hogy a növényt nem a szerves és más tápanyagokat tartalmazó földbe, hanem steril kavicsba, égetett agyaggolyókba vagy kőtörmelékbe ültetik. Egy ilyen remek kertészkedési módszer a hidrokultúrás kertészkedés. Nemcsak kutatók képesek az ilyen termesztésre, noha ők valóban ezzel a módszerrel dolgoznak.


Viszont ők sokkal precízebbek nálunk, pontosan . Bár természetes körülmények között a csapadék a termőföld közvetítésével dúsul tápanyagokkal és jut el a gyökerekhez, maga a talaj nem létszükséglet a növény fejlődése számára. Ha mesterségesen gondoskodunk a tápoldat gyökerekhez való eljuttatásáról, a termőföldre nincs többé. Egyiptomi írások szerint már i. Aki vállalja az egyszeri minimális többletráfordítást, annak nem csupán a növényei lesznek tartósan szebbek, de hosszabb távon sok pénzt is megtakarít. Ki ne számolta volna már ki, hogy az irodában mennyibe kerül újra és újra megvásárolni a növényeket , melyekről valahogy mindig mindenki elfelejtkezik? A megoldás ma már kézen fekvő, ez a hidrokultúrás növénytartás.


Ráadásul alig kell öntözni őket? Igen, vannak még csodák. Az első könyv, amely növények talaj . Ez a hidrokultúrás növény tartás.


A növényt kiszedik a földjéből, a gyökérzetből kimossák a megragadt földdarabokat, és agyaggolyóba ültetik, amire végül vizet engednek. Szinte minden földben nevelkedő növényt át lehet . Lehet otthon szobanövényeket, fűszernövényeket föld nélkül tartani? A módszer a hidrokultúrás vagy hidropóniás termesztés. Az aeropónia a hidropónia.


A nagyüzemileg, nagyon magas technológiai színvonalon termesztett hidrokultúrás növények életük során nem találkoznak földdel. Agyag- granulátumban nevelik őket hónapokig-évekig. Ezzel a módszerrel sok kellemetlenség kiküszöbölhető, ami a hagyományos - földben nevelt - dísznövények esetében elkerülhetetlen.


Hidrokultúrás termesztés alatt értünk minden olyan talajtól izolált termesztési módot, ahol a növények tápanyagellátása túlnyomó részben vagy kizárólagosan tápoldatozásra alapozott, függetlenül a felhasznált gyökérrögzítő közeg mennyiségétől és minőségétől, valamint a tápoldat kijuttatásának módjától. Speciális közegbe — például kőgyapotkockákba — ültetik őket, és oldott állapotban kapják meg a fejlődésükhöz szükséges tápanyagot. Ezzel a technikával az egyes növényfajoknál jobban szabályozható a szükséges tápanyagok, sók . Saláta esetén ehhez valamilyen csatorna kell.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány