Palántanevelő tálca házilag

A toalettpapír gurigája elsőrangú edény, a mélysége ideális, és kiültetéskor könnyen kitolható belőle a palánta gyökerestül, földestül. Mivel így az edény alul nyitott lesz, mindenképp valamilyen alacsony, peremes tálcára pakoljuk a gurigákat, hogy a felesleges víz távozásakor ne keletkezzenek tócsák . Palántanevelő tálca (40). Amennyiben palántáról ültetendő fajokat választunk, akkor figyelembe kell venni a kész palánták tervezett kiültetési idejét, és át kell gondolni, milyen lehetőségeink és eszközeink vannak a palántanevelés kivitelezésére.


A palánták kiültetési idejét az adott faj hőigénye, a területünk időjárási és . Az idén próbálkoztam először tálcás palánta nevelésével de nem igazán lett sikeres. Először is azzal kezdeném, hogy a tálcák amiket használok nem polisztirolból (Hungarocell) készültek, hanem valami másfajta azt hiszem poliamid műanyagból. Ez vékonyfalú fekete színű. Az első elgondolásom az volt,.


A csíráztatáshoz tálcát vásárolhatunk is, de magunk is elkészíthetjük hulladék fából. Használhatunk tejfölös, krémsajtos stb. Hipó, rész víz), vagy kevésbé agresszív ecettel. Kókuszrost palántanevelő tálca. A téli várakozás idején nekiláthatunk . Akik a palánta alapvető igényeit (fény, hőmérséklet, vízellátottság) sem tudják biztosítani, azoknál a palánták rossz kondíciójúak, megnyúltak, betegségre.


Mi a megoldás, ha mégsem szeretnénk lemondani a fehér fogsorról ? Házilag is fehéríthetjük fogainkat, egy különleges keverékkel, mely a fogzománcot sem károsítja. A papír tojástartót szaporítótálcaként használjuk, ebbe egyszerre több magot is vethetünk. Célszerű azonban a tojástartó alját levágni, mivel a zsenge növények gyökérzete beleragadhat az öntözés miatt felázott papírba, ami megnehezíti az átültetést, sok palánta kárba veszhet. Hátránya továbbá, hogy a . Nézz be hozzánk, rendelj dísznövényt! Ebbe vetik a magot, ami – miután kikel és elkezd fejlődni a palánta – már a saját gyökereivel tartja össze a tápkockát.


A gyepkocka annyiban más, hogy a gyepből vágnak ki kocka formájú (5x5x 7x7xcm-es) darabokat, amiket fejjel lefele tesznek tálcára (alul lesz a levél, felfelé a gyökérzete a fűnek). A palántanevelés során megszokott öntözést bírja, a palántákat az edénnyel együtt kiültethetjük a végleges helyükre. A növények már a palántanevelés alatt gyökerükkel áttörik az edény falát. Az edény anyaga a talajban néhány hét alatt teljesen lebomlik.


A családi kertek művelői jól teszik, ha tápkockás palántákat nevelnek apró cserépben, műanyag edényben, vagy összegyűjtött műanyag poharakban, de ezeknek az alját feltétlenül ki kell lyukasztani! A korai palántanevelésben mindig tűzdeléses, tápkockás módszerrel dolgozzunk. Vessük megint a palánták magjait.


Március első dekádjában járunk. Amennyiben májusban szabadföldben akarunk kiültetni paprikát és paradicsomot, akkor itt az idő a palánták előnevelésének megkezdésére. Már korábban be kell készíteni, vagy . A legtöbb növény magja háromtól öt évig csírázóképes, azaz ennyi ideig használható fel. Előfordulhat, hogy a régebbi, vagy saját szedésű magok már elveszítették életképességüket.


Ennek ellenőrzésére végezhetünk próbacsíráztatást. Lapos tálcára szórjunk vékony rétegben, laza földet, vagy homokot, erre szórjunk rá . Legpraktikusabb a gazdaboltokban beszerezhető, fűthető palántanevelő edény, mert ennek átlátszó műanyagból készült burája is van. Ha nagyobb méretű zöldségmagvakat, például uborkát vagy cukkinit egyesével akarunk vetni, használjunk tőzegből préselt edénykéket. Tálca formájút is lehet kapni, . Eredetileg szaporító tálcára vagy ládába vetjük a palántát - paradicsomból kevesebbet, paprikából többet is lehet -, és amikor a palánták elérik a. A március elején pikírozott paradicsom kiültetése április elseje környékére fog esni, a hosszabb palántanevelést igénylő paprika esetében viszont április . Típustól függően 7-1kg Multi mix tartós műtrágyát tartalmaznak.


A felhasználásuk előtt nem szükséges semmilyen adalékot hozzájuk keverni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány