Ablak parapet magassága

A padló szintje és az ablak könyöklő közti falat nevezzük parapetnek. Más néven mellvédfalként is szokták említeni. Parapettmagasság az ablak alsó részének magassága.


Az ablakot a parapettre építik be. A parapet magasság 1magas ablakoknál általában cm. A részletrajzokon (1:– 1:2) a léptéknek megfelelő részletességgel közölhetünk adatokat. A konszignációban alkalmazott azonosító szám, a tervlapokon . Másként meghatározva, azt is mondhatjuk, hogy a nyílászáró alatt lévő falazat magasságát értjük parapetnek , amit gyakran mellvédmagasságnak (jele: m) is nevezzük.


A konyhában az ablakok alatt van konyhapult, ami cca. Az opció bekapcsolása esetén a nyílászáró magasságát tok nélkül számolja. A második kapcsoló beállítja, hogy az ajtó magasságába a küszöb magassága beleértendő, vagy sem. Ablak esetében olyankor fontos, amikor az ablak alatti parapet falat eltávolítják, és azt az ablak szerkezetével pótolják.


Igaz a szomszédnak is vannak hasonló poziciójú. A fenti képen is látszik, hogy ArchiCAD által generált listában alapesetben olyan mezők is megjelenhetnek, melyekre semmi szükségünk nincs (pl. ajtók esetében a parapet magassága ), viszont hiányozhatnak olyan értékek, melyekre szükségünk lenne a pontos konszignáláshoz. Ilyenkor is az Elrendezés . Ha nem lehet fejmagasság felé szerelni a beltérit (például tetőterek), akkor jó megoldás a parapet klíma. A kültéri egysége, és a rendszer maga . Persze megoldható hagyományos magasságnál is, akkor tegyünk a falhoz párnákat. A másik fennakadás ami előfordulhat, . A válasz -ban hasznosnak tűnik.


Fontos figyelni arra, hogy a tetősíkablak olyan magasságba kerüljön, amin keresztül ülve is kilátunk. Gyakori problémát jelent az, hogy a jobb térkihasználás miatt emelik a parapet magasságot. Ezzel valóban növeltük a tetőtér építészeti hasznos alapterületét, de a tetősíkablakok kezelhetőségét viszont tönkretesszük!


A helyiség használatától függően más-más magasságú (pl. a szobában alacsonyabb, a fürdőszobában egészen magasan (akár - méter) . Ekkor már nehéz egy 90cm-es pultmagasságot produkálni. Célszerű tehát 95-cm-re meghatározni a parapet magasságot. A beépíthető mosogatógép mögé nem kerülhet sem víz és elektromos . AZ ÉPÍTÉSZETI TERVEK JELRENDSZERE, FORMAI KÖVETELMÉNYEI.


A következő alaprajzról olvassa le a következő adatokat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány