Cékla hatása a bőrre

Ha olyan más zöldségeket adunk a céklaléhez, mint a répa , alma vagy a cékla levele, a lének csökken az erős hatása. Mivel a cékla méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, a „máj barátjának” is nevezik. Néhány zöldség csökkenti a koleszterin-szintet, néhánnyal pedig kezelhető a magas vérnyomás. Feltöltöm, Bőrtípus : Minden.


A színek hatása : A vörös szín stimulálja az idegrendszert, javítja a keringést, biztonságérzetet a maga az élet színe. A tudós kutatók szerint ezt a hatást a céklalében található nitrát tartalom adja, ami a szervezetünkben nitritté, majd nitrogén-monoxiddá alakul. A nitrogén-monoxid tágítja az ereket, így csökkenti a vérnyomást. Pattanásos, aknés vagy ekcémás bőr esetén is javasolt a céklakúra.


Erős vértisztító hatású, ezért nagyszerűen . Emellett pedig a bőrünk. Nemcsak belülről, hanem kívülről is táplálja a szervezetet: nagyon jó hatással van a bőrre. A legenda szerint még Afrodité is ezt fogyasztotta, hogy megőrizze a szépségét. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően megelőzheted a . Ez a hatása szintén a benne található nitrátoknak köszönhető, mert azok a szervezetbe jutva átalakulnak, kitágítják a vérereket és fokozzák a véráramlást, így a sejtekhez több oxigén és tápanyag jut el. Szeretnéd megelőzni a daganatos betegségeket?


A kissé földízű, édeskés zöldség megosztó, már ami a kedvelését illeti. Akik fogyasztják, azok is többnyire csak savanyúság formájában, pedig a cékla főzve is finom, tápláló és számtalan jótékony hatással rendelkezik. A történelmi bizonyítékok szerint, amikor a britek megtiltották, hogy. A rómaiak lázcsillapító hatása miatt használták, Hippokratész a cékla levelét sebkötözésre ajánlotta i. A nyers céklalé sárgarépával keverve kitűnő májtisztító.


A cékla a bőrnek is jót tesz. Figyeljünk azonban az arányokra! A természetes gyógymódok kedvelői szerint rész céklához adjunk rész sárgarépát, mert így lesz a . Már a római férfiak afrodiziákumként fogyasztották és valóban: a cékla elég nagy mennyiségű bórt tartalmaz, ami közvetlenül hat. A tudósok szerint ezt a hatást a céklalében található nitrát tartalom adja, ami a szervezetünkben nitritté, majd nitrogén-monoxiddá alakul, ami azután tágítja az . A tormaborral kihajthatók a húgykövet, és segít a fájdalmas menstruáció esetén is.


Vágjunk le nyolc-tíz vékony szelet tormát. Tegyük egy pohárba és öntsük fel borral. Lefedve hagyjuk egy napon át (legalább órát) állni, és felszívódni, majd szűrjük le, és . Ez az édeskés, kissé földízű zöldség nem hiába vált a sportolók kedvelt eledelévé, hiszen rákmegelőző hatása mellett vérnyomáscsökkentő és.


Cink-, mangán- és réztartalma a növekedésben, fejlődésben kiemelkedő fontosságúak, de kedvező hatást gyakorolnak a nemi mirigyekre is. A növények közül a cékla áll első helyen a szilíciumtartalomban, ami erősíti a bőrt , a kötőszöveteket, az ereket és a csontokat. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, . Szinte igazi ezermester ilyen szempontból a répa: egyrészt a magas A-vitamin és antioxidáns tartalma révén rengeteg bőr probléma megelőzhető a fogyasztásával , és segít a bőr egészségének megóvásában.


Répából különösen olcsón lehet jó hatásfokú arcmaszkokat készíteni, rengeteg ilyen recept . Talán nem is gondolnánk, hogy a legtöbbször ecetes lében, savanyúságként fogyasztott céklában mennyi értékes tápanyag rejlik. Azeller megtisztítja a májat és a nyirokrendszert. Levele gazdag olyan antioxidánsokban, amelyek fontos elemei a rák kialakulása elleni küzdelemnek. Igen jó A-vitamin forrás, ami természetes antioxidáns.


Kiváló hatása van a bőrre , de a jó látáshoz is szükséges. Az A-vitamin fontos szerepet kap a tüdőrák . Méregtelenítő, vizelethajtó, savtalanító, kötőszövet-építő, érfalakat erősítő hatása szintén közismert. A rendszeresen céklát fogyasztók .

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hálózati szolgáltatások tétel

Kémény szigetelés padlástérben

Vakolat cement homok mész arány